bdf.brcko@gmail.com

Zaposleni u Odjeljenju za javni registar nastavljaju štrajk: I danas prekid rada

Uposlenici Odjeljenja za javni registar Vlade Brčko distrikta i za danas planiraju štrajk upozorenja.

“Uposlenici Odjeljenja za Javni registar Vlade Brčko distrikta BiH obavještavaju građane Brčkog da nastavljaju aktivnosti sa sprovođenjem štrajka upozorenja u objektima našeg organa uprave”, navodi se u saopštenju koje potpisuju uposlenici Odjeljenja za javni registar.

“S tim u vezi obavjeđtavamo građane da će se i danas, dana 17. novembra, održati štrajk upozorenja u periodu od 11 do 12 časova”, dodaju zaposleni u ovom Odjeljenju, te se unaprijed zahvaljuju na podršci i razumijevanju.

Podsjetimo, početkom prošle sedmice, zaposleni Odjeljenja za javni registar Vlade Brčko distrikta održali su jednočasovni štrajk upozorenja zbog najavljenog smanjenja plata za 10 %.

“Ovim činom mi radnici Odjeljenja za javni registar Vlade Brčko distrikta BiH izražavamo svoj protest,nezadovoljstvo i ogorčenje posljednjim djelovanjem izvršne i zakonodavne vlasti Distrikta koja je izmjenama i dopunama zakona o platama i naknadama državnih službenika od 14. 10. 2020. godine ukinula pravo na dodatak na platu uposlenicima Odjeljenja za javni registar, šalterski radnici, kuriri, spremačice istovremeno povećavši plate i naknade u drugim organima uprave”, saopšteno je tada.

 

 

Izvor: nula49

Izdvojeno