bdf.brcko@gmail.com

ODREĐEN JEDNOMJESEČNI PRITVOR E. S. I S.P IZ BRČKOG

Osnovni sud Brčko distrikta BiH danas je po prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta BiH odredio jednomjesečni pritvor E. S. i S. P., oba iz Brčkog, jer je ocjenom dokaza utvrdio da u odnosu na ova lica postoji osnovana sumnja da su izvršila krivično djelo – Udruživanje radi počinjenja krivičnih djela – iz člana 334. stav (1) u vezi sa članom 31. Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Pritvor im je određen na osnovu odredbe člana 132. stav (1) tačke b) i c) Zakona o krivičnom postupku Brčko distrikta BiH, odnosno zbog postojanja naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogli ometati krivični postupak uticajem na svjedoke i saučesnike, kao i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo.

*Preduzimanje radnji u krivičnom postupku protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za izvršenje krivičnog djela. Prema principu presumpcije nevinosti, svako se smatra nevinim za krivično djelo dok se pravosnažnom presudom ne utvrdi njegova krivica.*

 

PORTPAROL
PRAVOSUDNE KOMISIJE
Dejan Đurović

Izdvojeno