bdf.brcko@gmail.com

Eh moj druže, bilo bi mi drago da ti, kao i svi drugi obespravljeni građani BD ustanete i kažete: DOSTA, DOSTA, DOSTA

Eh moj druže Edo, Eh moj druže Edo često se pitam: Gdje su granice boli, tuge, izdržljivosti, ljudskog dostojanstva? Da li su nas ove teške i bremenite godine toliko otupile da su one nestale?

Eh moj druže Edo često se pitam: Kako je to moguće da ja koji sasvim pristojno živim od svog rada stalno kritikujem stanje u kojem živimo, vlast, vlastodržce, a ti i mnogi drugi koji su već dugi niz godina bez stalnog zaposlenja i obespravljeni na svaki drugi način istu tu vlast i vlastodržce podržavate i grčevito branite?
Gdje je tu logika? Kako je to moguće? Ko je ovdje lud? Ili sam ja samo slobodan, a vi, nažalost, mnogi zarobljeni? Zarobljeni u kandžama zle politike i još gorih ljudi, koji nam evo već godinama piju krv. Ljudi koji su sustavno uništili naš grad, koji vam danas kažu da podržavate jednu stranku, sutra drugu, prekosutra treću, četvrti dan četvrtu, a u međuvremenu izdaju nalog da glasate za petu.

Eh moj druže Edo da li si se kada zapitao šta je ovo? Kako se ovo zove? Evo ja ću reći: politička prostitucija. A prostitucija ko prostitucija, makro ubere kajmak, a jadna, ponižena, omalovažena, iskorištena žena dobije mrvice samo da preživi do naredne mušterije, ili ti izbora.

Eh moj druže Edo, ti spomenu neke basamake. Bilo bi mi drago da ti, kao i svi drugi obespravljeni građani BD, ustanete, stanete na te basamake i kažete: DOSTA, DOSTA, DOSTA. Hoćemo nove ljude, nove ideje, nove programe, hoćemo da pristojno živimo od svog poštenog rada.
Vremena je još jako malo. 16-og novembra biti će već kasno.

Eh moj druže Edo, dok ovo pišem moram ti priznati da i nisam preveliki optimista jer kako l.Andrić kaže: “Dugotrajno robovanje i rđava uprava mogu toliko zbuniti i unakazati shvatanje jednog naroda da zdrav razum i prav sud njemu otančaju i oslabe, da se potpuno izvitopere. Takav poremećen narod ne može više da razlikuje ne samo dobro od zla, nego i svoju sopstvenu korist od očigledne štete.”
Živi i zdravi bili.

P.S. Da ne bi bilo nesporazuma Edo nije stvaran, on je samo fikcija, ali i personifikacija svih mojih obespravljenih i zavedenih sugrađana.

B. Mihalović

 

Izdvojeno