bdf.brcko@gmail.com

BH BLOK U MZ Bijeljinska cesta : Istinska alternativa postojećem stanju

BH blok koji u Brčko distriktu BiH predstavlja koalicija Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke BiH održao je predizborni skup u MZ Bijeljinska cesta na kojem su predstavljeni programski ciljevi i planovi za poboljšanje stanja u ovom i okolnim naseljima, kao i Distriktu u cjelini. Skup je održan u prostorijama MZ Bijeljinska cesta, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a prisustvovalo je više desetina stanovnika ove Mjesne zajednice.

Prisutnim građanima su se obratili kandidati sa izborne liste BH bloka:

Muris Omerhodžić – ing. pogonske proizvodnje, Emina Terzić – dipl.oec, Ermin Džindić – mag. građevinarstva, Nusret Kusturica – spec. maksiofacijalni hirurg, Adin Fazlić – student, Ibrahim Kamenjašević – spec. interne medicine – kardiohirurg i Esad Atić – dipl,ing. preh. tehnologije.

Ermin Džindić je podsjetio da je za brojne projekte dokumentacija kompletirana još prije 8 godina a još uvijek nisu okončani, a osvrnuo se i na inertnost javne uprave.
„Nije normalno da u 21. vijeku vlast nije omogućila građanima da zahtjeve za izdavanjem dokumenata upućuju putem elektronske pošte i da im se na isti način dokumenti dostavljaju“ – kazao je.

Nusretu Kusturici je ovo prvi politički angažaman.

„Stanje u javnom zdravstvu je katastrofalno, naši ljekari i medicinsko osoblje nemaju dovoljno čak ni zaštitnih maski, da ne govorim o ostalim problemima. Uvjeren sam da takvo stanje možemo značajno poboljšati u kratkom roku“ – istakao je Kusturica.

„Isti ljudi iz aktuelne vlasti su davali ista obećanja i 2012. i 2016. godine i ponavljaju ih i danas, a ništa pozitivno nisu uradili. To je sramotno. Ne dozvolimo da nas prevare i ove godine, apelujem da se izađe na izbore i pruži šansa onima koji srcem i dušom vole ovaj Grad“ – kazao je Ibrahim Kamenjašević .

„Ova Koalicija je nastala na potrebi da se postojeće stanje mijenja i mi ćemo na tome istrajati, bez obzira na prepreke. Naš program garantuje promjene, realizaciju brojnih projekata i napredak i potrudićemo se da taj program dođe do svakog građanina. “– kazao je Esad Atić, predsjednik SDP Brčko distrikta BiH i nosilac liste BH bloka.

Dosadašnje predizborne aktivnosti Koalicije BH Blok su pokazale da ovaj politički subjekt nosi jednu novu energiju, uživa značajnu podršku i predstavlja možda i jedinu ozbiljnu i istinsku alternativu postojećoj političkoj oligarhiji.

 

Fa.S.

 

Izdvojeno