bdf.brcko@gmail.com

Šta vam je Alija rekao, obustavite nastavu jer situacija već odavno izmiče kontroli

U našu redakciju došao je kratak komentar zastupnika Alije Denjagića vezano za informaciju o uvođenju on-line nastave koji prenosimo u cijelosti:

I malom djetetu je već odavno postalo jasno da se pandemija iracionalno širi, posebno u školama, te da se moraju uvesti dodatne mjere kako bi se ona pokušala zaustaviti. To su uradile sve civilizovane zemlje, od Slovenije do Njemačke. Osim naših pametnjakovića.

Situacija u školama je već odavno postala dramatična i moj prijedlog na skupštini da se uvede on-line nastava bio je motivisan razumijevanjem situacije u kojoj su se našli učenici u profesori sa kojima cijelo vrijeme imam kontakte.

No, to nisu razumjeli čelnici Distrikta i svi poslanici koji su prisustvovali zadnjoj Skupštini.Niko od njih nije podržao moje prijedlog. Ostao sam sam.

Samo dva dana nakon toga, ne što su razumjeli probleme profesora i učenika, nego pod pritiskom javnosti i situacije koja je svakim danom postajala dramatično gora odlučili su da obustave nastavu. Nadam se da se bar malo stide što to nisu uradili ranije jer to zakašnjenje skupo plaća veliki broj građana Distrikta koji su sada u izolaciju sa virusom korona.

Staoga, naučite lekciju i ne potcjenjujte Aliju Denjagića. Alija je uvijek bio uz narod kada je bilo najteže.

Lijep pozdrav
Alija Denjagić

Izdvojeno