bdf.brcko@gmail.com

Sve veći broj pregleda u trijažnoj ambulanti: sve je veći broj pacijenata koji sumnjaju na kovid infekciju

Svakodnevno povećanje broja pregleda pacijenata u trijažnoj ambulanti brčanskog Doma zdravlja još jedan je od pokazatelja da se situacija sa virusom korona u Brčko distriktu pogoršava.

Koordinator trijažne ambulante dr. Maksida Jašarević istakla je da ova ambulanta predstavlja punkt primarne zdravstvene zaštite gdje se javljaju pacijenti koji imaju bilo kakav simptom virusa korona.

“U prethodnom periodu imamo jako veliki broj pregleda u trijažnoj ambulanti i taj broj se iz dana u dan povećava. Od početka ove sedmice imali smo 60-70 pregleda dnevno, dok je juče obavljeno 95 pregleda što je zaista veliki broj pregleda ako imamo na umu da to nije samo pregled kod doktora, nego se svaki pacijent kod koga se posumnja na kovid infekciju, dijagnostički obradi”, rekla je dr. Jašarević.

Zbog pogoršane epidemiološke situacije od danas su angažovana tri tima medicnskog osoblja u trijažnoj ambulanti kako bi rad bio što efikasniji. Takođe, napomenuto je da i pored toga što je sistem veoma opterećen rad porodične medicine i dijagnostike nije ugrožen.

“Naši pacijenti redovno dolaze za svoje terapije i redovne preglede, koji nisu povezani sa kovid infekcijom, kod svojih porodičnih doktora. Na ulazu se mjeri temperatura, i svi oni koji nemaju znakove infekcije mogu ući bez ikakvih problema. Mi insistiramo na zakazivanju i određivanju termina za preglede, naravno za ono što nije hitno, kako bi se izbjegle gužve u čekaonicama”, istakla je dr. Maksida Jašarevići i iskoristila priliku da apeluje na sve građane Brčko distrikta da poštuju propisane mjere zaštite od virusa korona i budu odgvorni prema sebi ali i prema drugima.

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno