bdf.brcko@gmail.com

Profesori umiru,razredi u karantinu, virus se širi a MINISTAR OSMANOVIĆ drži govore na predizbornim skupovima SDA

Redakcija portala TIMES.BA dobila je informaciju koju je provjerila i potvrdila. A to je da je jedan od prosvjetnih radnika jedne od srednjih škola preminuo od posljedica zaraze virusa COVID-19. Takođe smo dobili informaciju da je još par prosvjetnih radnika profesora pozitivno na isti virus. Virus se rasirio i među učenike srednjih škola par odjeljenja prema saznanjima je u karantenu jer se zarazilo par učenika.

Portal TIMES.BA je i ranije još upozoravao da se pojedini prosvjetni randici ili uposlenici škola u ovom slučaju direktori koji su bili pozitivni na COVID-19 kreću po predizbornim skupovima SDA samo par dana nakon pozitivnog rezultata i to u prisustvu Šefa odjeljenja za obrazovanje SENADA OSMANOVIĆA.

To desilo u MZ BRKA 18.10.2020 godine gdje je MINISTAR OSMANOVIĆ držao predizborni govor dok je zaražena osoba podržavala aplauzom govornika. Iako je predpostavljamo ministar znao za pozitivan slučaj osobe koja nije obnašala radnu funkciju on nije reagovao.

Treba napomenuti da prema istraživanjima naučnika djeca su jedan od velikih prenosnika virusa na starije osobe iako nemaju simptome mogu prenjeti virus na starije ukoliko su bili zaraženi a to nisu ni znali.

Šef odjeljenja za obrazovanje SENAD OSMANOVIĆ je u žiži javnosti ovih dana zbog suludih izjava o kojima je pisao naš portal. Roditelji se žale pa čak i dobar dio vladajuće većine, kako bi nastavu trebalo prekinuti i nastaviti ONLINE. Međutim Ministar SENAD OSMANOVIĆ ignoriše opasnost zaraze virusom COVID-19 te odbija ovaj prjedog i ništa ne poduzima kako bi se opasnost suzbila.

Građanima,djeci i roditeljima ostaje samo jedno da se čuvaju opasnog virusa te da se zapitaju da li je Ministar SENAD OSMANOVIĆ tvrdoglav,neozbiljan,loš lider ili jedan od pristalica teorija zavjere kada je u pitanju opasni virus COVID-19.

 

 

Izvor: Times.ba

Izdvojeno