bdf.brcko@gmail.com

Štab za zaštitu i spašavanje još uvijek apeluje umjesto da poduzima konkretne mjere jer je stanje alarmantno

Štab za zaštitu i spašavanje Brčko distrikta BiH zasjedao je danas zbog pogoršanja epidemiološke situacije na prostoru Brčko distrikta BiH.

Štab za zaštitu i spašavanje apelovao je na stanovništvo i pravne subjekte da, radi svoje lične sigurnosti i zaštite zdravlja, kao i zaštite zdravlja drugih ljudi, poštuju mjere i naredbe Štaba o nošenju zaštitne opreme, poštovanja distance i korištenju dezinfekcionih sredstava na način kako je to propisano.

Posebno se naglašava neophodnost poštovanja Protokola za održavanje nastave u vezi s COVID-19 sa svim pripisanim mjerama te poštovanja naredbe nošenja maski na autobuskim stajalištima gdje se okuplja veliki broj ljudi.

Kontrolnim organima je naloženo da pojačaju inspekcijske i druge kontrole. Podsjećamo da će stupanjem na snagu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti Brčko distrikta BiH sankcije za kršenje naredbi, odnosno odredbi zakona biti znatno rigoroznije.

Štab za zaštitu i spašavanje će u narednim danima vršiti analizu epidemiološke situacije i, ukoliko bude bilo potrebe, posegnuti za radikalnijim mjerama.

 

 

Izvor: VBDBiH

 

Izdvojeno