bdf.brcko@gmail.com

BH BLOK U DIZDARUŠI NAJAVIO POBJEDU NA IZBORIMA

BH blok koji u Brčko distriktu BiH predstavlja koalicija Socijaldemokratske partije BiH i Naše stranke BiH održao je predizborni skup u naselju Dizdaruša na kojem su predstavljeni programski ciljevi i planovi za poboljšanje stanja u ovom i okolnim naseljima, kao i Distriktu u cjelini. Skup je održan na otvorenom – ispred Doma u Dizdaruši, uz poštovanje svih epidemioloških mjera, a prisustvovalo je više desetina mještana Dizdaruše, Omerbegovače, MZ 4. Juli i Grčice.

Skupu su se najprije obratili mještani Dizdaruše Paša Hašić i Amer Čaušević, kandidati sa liste BH bloka, podsjećajući na brojne probleme koje ovo naselje ima zbog nemara aktuelne vlasti, od zapuštene infrasrukture do nezaposlenosti i odliva stanovništva.
„Ne mogu da shvatim kako smo do sada podržavali stranke i njihove izborne liste na kojim nije bilo predstavnika iz naših naselja. Tražimo da nam se riješe problemi puteva, kanalizacije i rasvjete. A kako da do toga dođemo kad nemamo predstavnika iz naših naselja“ – kazao je Amer Čaušević.

Nakon njih govorili su Maida Atanović i Mersiha Ademović, kandidati sa liste BH bloka kojima je ovo prvi politički angažman i Egrin Huseinović.

„Koalicija BH blok – SDP BiH i Naša stranka BiH je sačinila program promjena nazvan „Politike za Brčko“ kojima želimo poboljšati život građana. U ova naselja se posljednih 8 godina gotovo ništa ne ulaže, pa se pitam jesu li njihovi stanovnici kažnjeni zato što su 1992. godine stali na branik Brčkog i Bosne i Hercegovine? To moramo promijeniti, a da ćemo to uraditi garant su ovi ljudi sa izborne liste BH bloka. Podržite ih, zajedno ćemo pobijediti na predstojeći izborima“– kazao je Esad Atić, predsjednik SDP Brčko distrikta BiH i nosilac liste BH bloka.

 

S.S.

Izdvojeno