bdf.brcko@gmail.com

Zahtjev Vlastima da najtrofejniji klub Distrikta KKK”Hariz Suljić” svrsta među gradske klubove i obezbijedi redovno finansiranje

Dodju neka čudna vremena kada zavlada neznanje, primitivizam, zloba, mržnja i nepravda, kada se pamet i pravda povuku pred mrakom korupcije i bahatosti. Žrtva ovakvog stanja u gradu na Savi Brckom, Bosna i Hercegovina, postao je njegov najtrofejniji klub Kajak Kanu Klub”HARIZ SULJIC”.

U uslovima političkog haosa nastalog još u vremenu agresije na Bosnu i ovaj grad, kada je došlo do masovnog progona i nasilja nad domicilnim stanovništvom i doseljavanja drugih, u gradu  Brčkom je stvoreno nezdravo političko stanje koje se ukratko može opisati riječima Oni i Mi. Stvoreni su stranački blokovi koje razdvajaju etničke i vjerske karakteristike a onda, kao posljedica toga, politike koje je međusobno teško pomiriti a koje se duboko odražavaju na sve segmente društvenog života pa tako i sporta.

U jednom takvom  rascjepu našao se klub brčanskih veslača koji je ovih dana proglasio zaustavljanje svih svojih aktivnosti zbog uskraćivanja budžetskih sredstava.
Je li u pitanju zla namjera gušenja Kluba koji postoji preko 60 godina, ili je riječ o bahatosti i samovolji pojedinaca uzurpatora vlasti za sada ostaje nepoznanicom.

1. . Sagledavši ukupno stanje u Distriktu Brčko i neophodnosti brzog djelovanja u svrhu spašavanja ovog sporta u Gradu na Savi, grupa Brčaka iz dijaspore odlučila je pokrenuti masivnu akciju prikupljanja finansijske pomoći, ali i pokrenuti ovu peticiju kojom njeni pokretači i potpisnici od nadležnih institucija Distrikta zahtijevaju da KKK “Hariz Suljić” upišu u listu tzv gradskih klubova i obezbjede redovno finansiranje aktivnosti i troshkova ovog kluba. U to ime molimo Vas da nam se pridružite i svojim potpisom podražite ovu peticiju…

Said Muminovic    Kontaktirajte autora peticije

 

Izdvojeno