bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom održana javna diskusija o stavovima mladih o euro-atlantskim integracijama

Centar za međunarodne i bezbjednosne studije Banja Luka organizuje javnu diskusiju o temi „Javno političko mišljenje i euro-atlantske integracije: Stavovi mladih”

Predložak za javnu diskusiju su rezultati istraživanja stavova mladih na temu „Odnos javnog političkog mišljenja prema evro-atlantskim integracijama u Bosni i Hercegovini“ koje je Centar za međunarodne i bezbjednosne studije sproveo među mladima u Banjaluci, Mostaru, Trebinju, Bihaću i Brčkom.

Rezultati istraživanja su sa odgovarajućom analizom objavljeni u posebnoj publikaciji koja će ovom prilikom biti predstavljena široj javnosti.

Rezultate će predstaviti prof. dr Miloš Šolaja sa Fakulteta političkih nauka u Banjaluci, doc. dr Miloš Grujić sa Fakulteta političkih nauka Nezavisnog univerziteta u Banjaluci i Davor Strika, M.A., Centar za međunarodne i bezbjednosne studije Banja Luka.

Osnovne teme za raspravu su: Savremene prijetnje bezbjednosti društva: kako mladi percipiraju savremene prijetnje pojedincu, političkoj zajednici, institucijama, društvu u cjelini, kakvi su odgovori ponuđeni na te prijetnje i koje odgovore nude mlade generacije na bezbjednosne prijetnje modernog doba, šta karakteriše motivaciju mladih za učešće prilikom suočavanja sa savremenim bezbjednosnim prijetnjama i opasnostima koje one predstavljaju i šta su glavne karakteristike odnosa mladi – društvo u procesu ostvarivanja proširenja i produbljivanja bezbjednosti kao odgovora na moderne prijetnje.

Učesnici u diskusiji su predstavnici institucija Bosne i Hercegovine, Federacije Bosne i Hercegovine, Unsko-sanskog kantona, Grada Bihać, predstavnici akademske zajednice, nevladinih organizacija i drugih institucija i organizacija i mladi među kojima su i neki koji su učestvovali u samom istraživanju.

Prezentacija i javna diskusija održaće se u Brčkom oktobra 2020. godine u 11:00 sati , saopćeno je iz Centra za međunarodne i bezbjednosne studije Banja Luka.

 

Izvor: bhrt.ba

Izdvojeno