bdf.brcko@gmail.com

Sada je do vas, birača, poruka je supervizora Michaela Scanlana???

Poštovane Brčanke i Brčaci,

Petnaestog novembra iskoristite svoj glas zahtijevajući da se jedinstvene prednosti Brčkog upotrijebe kako bi brčanska omladina opet počela vjerovati da je njihova budućnost u Distriktu.

Iako ima lokaciju koja je izuzetno pogodna za investiranje, luku na rijeci Savi i najveći budžet po glavi stanovnika u zemlji, Brčko Distrikt stagnira, a mladi Brčaci i Brčanke predvode trend odlazaka iz zemlje.

Prije glasanja pitajte kandidate da li su posvećeni ostvarenju vizije Brčkog od koje će svi imati koristi.

Neka se natječu zdravim idejama za jačanje privatnog sektora i unapređenje javnih usluga umjesto ispraznih parola i širenja straha.

Kada budete glasali, vodilja neka vam bude sposobnost kandidata. Glas ne treba trgovati za obećanja u vidu radnog mjesta, novca ili neke druge kratkoročne koristi. Neizlazak na izbore također nije rješenje.

U posljednjih godinu i po došlo je do pozitivnih promjena, i ja sam ih pohvalio. Novi Zakon o budžetu je zaustavio praksu donošenja stotina amandmana koji su služili samo pojedinačnim interesima. A novim Zakonom o udruženjima i fondacijama uvedena je transparentna podrška nevladinim organizacijama koja je zasnovana na konkretnim parametrima, čime je stavljena tačka na višegodišnju strašnu zloupotrebu javnog novca.

Zahvaljujući javnom registru, sada svi imaju uvid u to koliko košta javna administracija u Brčkom. Na vama je da ocijenite da li usluge koje pružaju odgovaraju tom trošku.

Birači će moći koristiti i internet platformu, koja će biti pokrenuta krajem sedmice, a preko koje će moći saznati stavove stranaka i kandidata o ovim i drugim konkretnim pitanjima važnim za budućnost Brčkog.

Također, infografike objavljene na plakatima širom Distrikta i na lokalnim portalima pokazuju neophodne reforme, te kako su one međusobno povezane.

Vaš glas može ubrzati proces reformi. I, da, vaš glas će se brojati. Nezavisni posmatrači iz organizacija civilnog društva će biti prisutni na svim biračkim mjestima u Distriktu od samog otvaranja pa sve do prebrojavanja glasova.

I ne dozvolite da neko drugi odlučuje o vašoj budućnosti. Prijavite navode o izbornim prevarama tijelima za provođenje zakona – oni će te prijave istražiti!

Biračka mjesta će imati odgovarajuću epidemiološku opremu zahvaljujući sredstvima koja su izdvojili nadležni organi.

Sada je do vas, birača.

Brčko može opet biti divno mjesto za život, sa živahnim centrom grada, sadržajima uz rijeku, dobrim zdravstvenim sistemom i kvalitetnim javnim uslugama, te energičnim privatnim sektorom sa dobro plaćenim radnim mjestima.

Vrijeme je da vi kao birači uradite svoj dio posla kako bi ta vizija postala stvarnost. Izađite i glasajte 15. novembra.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno