bdf.brcko@gmail.com

Supervizor Majkl Skenlan pohvalio je šefa policije i glavnog tužioca Brčko distrikta Gorana Pisića i Zekeriju Mujkanovića

Supervizor za Brčko distrikt Majkl Skenlan pohvalio je šefa policije i glavnog tužioca Brčko distrikta Gorana Pisića i Zekeriju Mujkanovića za napore koje institucije na čijem su čelu preduzimaju kako bi identifikovali i procesuirali pokušaje izbornih krađa.

Skenlan je tokom sastanka sa predsjednikom Osnovnog suda Jadrankom Grčevićem i predsjednikom Apelacionog suda Damjanom Kaurinovićem, naglasio važnost donošenja odgovarajućih kazni protiv lica osuđenih za pokušaje uzurpiranja biračkog prava koje predstavlja temelj demokratskog društva, saopšteno je iz OHR-a.

“Pokušaji manipulacije izbornim procesom, a posebno putem lažnog glasanja u odsustvu, prijete da ugroze pozitivan reformski narativ koji imamo u Brčkom u proteklih 18 mjeseci. Stanovnici Brčkog trebali bi organima za provođenje zakona dostavljati svaku informaciju koju imaju o izbornim krađama, kako smo imali priliku da vidimo, ti organi će preduzeti potrebne mjere u vezi s tim”, naveo je Skenlan.

Izdvojeno