bdf.brcko@gmail.com

Kako su Narod i pravda na čelu sa Damirom Bulčevićem facebook stranicu Brčanskog Foruma pretvorili u svoje propagandno sredstvo

Poštovani čitaoci Brčanskog foruma,

Nedavno je ponovo aktivirana naša stara facebook stranica „Brčanski forum“, ali pod novim imenom „Kapija Bosne“.

Ovom prilikom, prije svega, želimo da se ogradimo od bilo kakvog eventualnog dovođenja u vezu sadašnjeg portala Brčanski forum i novog portala Kapija Bosne.

Drugo, želimo javno obznaniti da smatramo sramotnim da se čitalačka publika, preko 1500 ljudi, koji su inicijalno ostavili svoju podršku za nekadašnji Brčanski forum, kao objektivan i nepristrasan portal u Brčko Distriktu BiH, iskoristi na način da su preko noći pretvoreni u facebook članove portala Kapija Bosne, a koji kani postati propagandni portal stranke Narod i Pravda za predstojeće lokalne izbore 2020. godine. Radi se o istom ljudima koji su nasilno ugasili Brčanski forum, sljedbenicima Naroda i pravde i Damira Bulčevića.

Treće, neka se lično stide svi oni koji su ispred stranke Narod i Pravda javno i iz sjene govorili da ovaj politički subjekt nema nikakvu vezu sa nasilnim gašenjem slobodnog i nezavisnog medija na području Brčko Distrikta BiH – Brčanskog foruma, a sada su nekadašnju facebook stranicu ovog portala pretvorili u propagandno sredstvo Naroda i Pravde za predstojeće izbore, nasilno pretvorivši ranije članstvo portala u čitalačku publiku svoje političke propagande.

Ugasiti slobodan i nezavisan portal i iskoristiti ga zajedno sa članstvom portala u lične političke svrhe…Podmuklo, pogano i bezobrazno.

Svi vi koji ste lajkali Borčanski forum a sada ste nasilno prinuđeni da pratite ovaj portal umjesto Brčansko foruma isključite ga zbog načina kako je to urađeno. Učinite to zbog Brčanskog foruma. Ako ga naknadno želite pratiti, učinite to, ali ne na ovaj podmukli parazitski način.

To ćete prije ili kasni učiniti jer ovaj novi portal, kao i brčanski ogranaka Naroda i pravde nemaju nikakav orginalni sadržaja. Svode se na copy-paste politiku koja će ubrzo nakon izbora nestati.

U svemu tome dobro je što je čelnik brčanskog ogranka Naroda i pravde Damir Bulčević pokazao svoje pravo lice. Valja mu do izbora u tome dodatno pomoći kako bi se bolje sagledala njegova uloge u kreiranju politike njegove bivše stranke SDA, razlozima sukoba sa SDA, njegovim novim političkim mentorima i mnoge čemu drugom, pa neka narod bira, ali da zna šta bira.

O njehvim epigonima, dojučerašnjim članovima drugih stranka, koji ovo praktično provode sanjajući o velikim političkim uspjesima i privilegijama a la SDA ne vrijedi trošiti riječi.

Žalosno je samo što Bulčević ovakvim svojom politikom baca ljaga na jedan broj čestitih sljedbenika NiP, koji su opravdano nezadovoljni politikom SDA u Brčkom podržali ovu političku opciju i koji će biti kolateralna šteta Bulčevićevih iracionalnih, moralno i intelektualno retardiranih političkih ambicija.

Kakve li sreće za Eseda Kadrića, kada mu je glavni politički konkurent dojučerašnji „slugan“ Damir Bulčević.

 

Redakcija Brčanskog foruma.

Izdvojeno