bdf.brcko@gmail.com

Privremena obustava i zabrana saobraćaja na regionalnom putu R.460 Brčko-Cerik (od kružnog toka “FIS” do raskrsnice za Brku)

Na osnovu zakonskih ovlaštenja, Policija Brčko distrikta BiH izdala je Rješenje o privremenom obustavljanju i zabrani saobraćaja za sva vozila na regionalnom putu R.460 Brčko-Cerik (od kružnog toka “FIS” do raskrsnice za Brku) u periodu od 12. 10. 2020. godine do 17. 10. 2020. godine. Privremena obustava i zabrana saobraćaja će se provoditi u vremenskom intervalu od 00:00 sati do 24:00 sati zbog radova na “Rehabilitaciji regionalnog puta R.460 od kružnog toka “FIS” do raskrsnice za Brku”.

U navedenom vremenskom periodu saobraćaj će biti regulisan uz pomoć adekvatnih barijera ili saobraćajne signalizacije uz upute od strane izvođača radova i uz saglasnost i asistenciju policijskih službenika Policije Brčko distrikta BiH, te preusmjeravan alternativnim pravcima i to:

– dionicom 1 za teretna i putnička vozila iz pravca Cerika – regionalni put R.460 -put pored “Keminog otpada”, te lokalni put L-3 Brka -Brčko do kružne raskrsnice “FIS” i dalje prema Brčkom,

– dionicom 2 za teretna i putnička vozila iz pravca Brčkog – kružna rakrsnica “FIS”- lokalni put L-3 Brka–Gornji Rahić – put pored “Keminog otpada” i zatim regionalni put R.460 prema Ceriku.

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

Izdvojeno