bdf.brcko@gmail.com

Kakvog li licemjerja: NiP kritikuje stranačko zapošljavanje u javnim institucijama, na čelu sa čovjekom koji je do nedavno u tome učestvovao???

Rukovodstvo političke organizacije Narod i pravda je nedavno na konferenciji za novinare uputilo apel Vladi i Skupštini Distrikta tražeći uvođenje moratorijuma na zapošljavanje u javnoj upravi, institucijama i javnim preduzećima koji se finansiraju iz budžeta do prvog januara 2021. godine zbog, kako su rekli, namještanja konkursa.

Dženana Kukić, predsjednik Povjereništva ove stranke zatražila je od nadležnih u vlasti Distrikta da odmah prestanu sa grubim kršenjem zakona o angažovanju osoba po ugovoru o djelu i ugovora o privremenim i povremenim poslovima gdje osobe koje rade po tim ugovorima robuju strankama koje su ih postavile, bez imalo stida što pored nje sjedi Damir Bulčević, dojučerašnji visoki funkcioner SDA koji je obilato zloupotrebljavao svoje ovlasti upravo u oblastima koje sada pod njegovim rukovodstvom kritikuju. Kakvog li licemjerja i bezobrazluka?

Damir Bulčević je dojučerašnji član SDA, stranke koja je već godinama na vlasti, koji je obnašao visoke funkcije. Osoba zbog koje je mijenjan Zakon o inspekcijama tako da su za mjesto šefa Inspekcija bili niži kriteriji nego za običnog inspektora kako bi se on mogao imenovati, osoba koja je, dok je bila u vlasti ispred SDA, obilato zloupotrebljavao sve pogodnosti vlasti pa i one o zapošljavanju po ugovoru o djelu koje sada Narod i pravdu pod njegovim rukovodstvom kritikuje. Kakvog li licemjerja i bezobrazluka.

Tom prilikom članske karte „Naroda i Pravde“ uručene su Muji Haliloviću, donedavnom predsjedniku Mjesnog odbora SDA Ćoseti , koji je napustio SDA iz razloga što je vlast u kojoj je bila i SDA sa Bulčevićem na najvišim pozicijama potrošila milijarde, a Ćosetima dodijelili tek nekoliko hiljada maraka. Halilović je pristupio Narodu i pravdi, stranci koju sada predvodi Damir Bulčević, upravo onaj koji je učestvovao u raspodjeli javnih sredstava zbog, čega on i napušta SDA.

Bulčević do sada nije uputio nijednu riječ javne kritike na ono što je radila SDA. Pa kako da uputi kad je on bio jedan od kolovođa SDA.

 

Slobodni građani
J.Č.

 

Izdvojeno