bdf.brcko@gmail.com

Firma Alfi Brčko ostvarila najbolji rezultat od početka poslovanja

Firma Alfi iz Brčkog osnovana je 2003. godine i bavi se maloprodajom i veleprodajom građevinskog materijala za unutrašnje uređenje prostora na području cijele Bosne i Hercegovine. Kako je za Poslovne novine kazao direktor firme Srđan Mirić, trenutno zapošljavaju 24 radnika.

“U narednoj godini planiramo bolju edukaciju partnera i osoblja te povećanje broja kupaca u veleprodaji“, poručio je Mirić.

“Naša osnovna djelatnost je prodaja podnih obloga i građevinskog materijala za unutrašnje uređenje objekata. Vrlo smo zadovoljni onim što smo postigli do sada, kao i cjelokupnim poslovanjem firme. S obzirom na to da se nalazimo na sjeveru Bosne i Hercegovine, dosta smo vezani za kupce iz Hrvatske koji zbog koronavirusa imaju otežano kretanje, što pak utiče na naš promet“, istakao je Mirić.

Sjedište firme je u Brčkom, gdje posjeduju izložbeni salon površine 1.200 kvadratnih metara i magacine veleprodaje na površini 6.000 kvadratnih metara. U Bijeljini imaju izložbeni salon na površini 950 m².

„Zadovoljni smo poslovanjem u prošloj godini s obzirom na to da smo napravili najbolji rezultat u poslovanju od osnivanja firme. Očekivanja su bila da budemo još bolji u ovoj godini, međutim, s obzirom na situaciju uzrokovanu pandemijom koronavirusa, bili bismo zadovoljni i da ponovimo rezultat od prošle godine. Ono što planiramo u narednoj godini jeste bolja edukacija partnera i osoblja te povećanje broja kupaca u veleprodaji“, poručio je Mirić.

U ovoj firmi posebno se izdvaja veliki izbor laminata, parketa i pratećeg materijala za njihovu ugradnju, a imaju i majstore sa certifikatima za postavljanje podova. U ponudi imaju i veliki izbor keramičkih pločica, sanitarija, kupatilskog namještaja, kupatilske galanterije, garnišli, aluminijskih i plastičnih lajsni, podprozorskih aluminijskih i PVC klupica, aluminijskih ograda, stiropor lajsni i plafonskih obloga.

Prednosti koje posebno ističu za svoje poslovanje jesu garancija kvaliteta robe, stručnost, uslužnost, povoljna cijena i dugogodišnja tradicija u prodaji.

Firma Alfi je zastupnik i uvoznik nekih od najvećih evropskih brendova kao što su Keindl, Egger, Tarket, Energie Ker, Tuscania, Vidella, Ceresit, Izoterm i Arbiton.

Poslovne novine

Izdvojeno