bdf.brcko@gmail.com

Izborna komisija-povjerenstvo Brčko distrikt BiH: Važna obavijest za birače

Izborno povjerenstvo Brčko distrikta BiH obavještava birače o sljedećem:

Središnje izborno povjerenstvo BiH je dana 01.10.2020. godine donijelo Odluku o utvrdivanju i objavi birača upisanih u lzvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan BiH za predstojeće Lokalne izbore 15.11.2020. godine.

Nadalje, Središnje izborno povjerenstvo BiH je objavilo na svojoj web stranici www.izbori.ba lzvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan BiH za Lokalne izbore 15.11.2020. godine, vodeći računa o zaštiti osobnih podataka.

Isti je objavljen kako bi birač koji je bez svog znanja, odnosno mimo svoje volje upisan u lzvod, imao mogućnost podnošenja žalbe.

Žalba se može podnijeti Apelacionom odjelu Suda BiH u roku od 2 (dva) dana od dana objave Odluke.

Krajnji rok je 03.10.2020. godine (subota) do 24,00 sati, koji se računa u rokove za podnošenje žalbe i radni dan je u Središnjem izbornom povjerenstvu BiH.

lnformiramo vas da je SIP BiH donio Odluku kojom se odbija upis u łzvod iz Središnjeg biračkog popisa za glasovanje izvan BiH od 01.10.2020. godine koja je objavljena na službenim stranicama SIP-a BiH gdje se nalazi baza podataka o odbijenim prijavama kojoj se može pristupiti putem unošenja osobnih podataka u aplikaciju

„Provjerite da li je vaša prijava odbijena“.

Žalba na navedenu Odluku moźe se podnijeti Apelacionom odjelu Suda BiH putem SIP-a BiH do subote, 03.10.2020. godine do 24,00 sati. Izuzetno, dokazi (izjave ovjerene kod nadležnog organa, aktî nadležnih organa o adresi boravišta izvan BiH i dr.) kojom se osporava Odluka SIP-a BiH mo8u se dostaviti najkasnije do ponedjeljka, 05.10.2020. godine do 16,00 sati, pod uvjetom da je žalba dostavljena u roku.

Sve žalbe se podnose preko Središnjeg izbornog povjerenstva BiH i dostavlja se putem fax aparata na broj: 033/251-329, elektronskom poštom na e-mail adresu pri¡avapp@izbori.ba ili osobno u sjedište Središnjeg izbornog povjerenstva BiH, UI: Danijela Ozme br. 7, Sarajevo.

Izborno povjerenstvo Brčko distrikta BiH poziva birače koji su podnijeli prijavu da glasuju izvan BiH, da posjete web stranicu SIP-a BiH i provjere da li je njihova prijava odbijena ili se nalaze na popisu za glasovanje putem pošte mimo svoje volje i eventualno iskoriste mogućnost podnošenja žalbe.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno