bdf.brcko@gmail.com

KAKO TO INSPEKCIJA NARODU DIJELI PRAVDU U DISTRIKTU: ” Ne laje pas zbog sela nego zbog sebe!”

Nedavno se Inspekcija razmahala po Komunalnom preduzeću i naložila da se prekine ugovor o obavljanju privremenih i povremenih poslova za više radnika koji su bili angažovani.

Dođe Inspekcija i naredi da se se radnici otpuste sa posla, ali da se razumijemo – ne radi Inspekcija po zakonu i ne dijeli Inspekcija PRAVDU, već je to postupak, što bi se jezikom običnog smrtnika reklo: ” Ne laje pas zbog sela nego zbog sebe!”

Inspekcija vidi radnike koji su angažovani na mjesec – dva, koji su došli da zarade komad hljeba, ali ne vidi da je Nataša Katanić, kadar SNSD – a, koja je zasnovala radni odnos sa SSS na poziciji laboranta, već 4 godine internom odlukom tadašnjeg direkora preraspoređena na poziciju v.d. šefa Radne jednice Vodovod i kanalizacija u Komunalnom preduzeću.

Niko od nadležnih neće ni da vidi da su podaci u Registru zaposlenika lažni, jer Nataša Katanić ima platu preko 2.000 KM a po objavljenim podacima ima 712,50 KM – em je na nezakonit način zauzela rukovodeću poziciju, em po podacima o platama ispade ” HUDA MAJKO SVOJA, KAKO ĆE PREŽIVJETI OD 700,00 KM….”

Dođe Inspekcija povremeno da podijeli ” PRAVDU ” kao što ” pas ne laje radi sela već radi sebe ” ali nije došla ta ista Inspekcija kada je u Komunalnom preduzeću pripravnički staž odrađivala supruga Gradonačelnika, po struci Vaspitačica.

I taj isti Đapo, koji je sada najglasniji protivnik zapošljavanja po takozvanom ugovoru o djelu, za vrijeme svog rada na poziciji direktora Komunalnog preduzeća je od januara pa do kraja 2018. godine angažovao oko 200 radnika na privremene i povremene poslove i to najveći broj sa VSS i u administraciji.

Naravno, ni kod Đape Komunalno preduzeće nije moglo raditi bez VASPITAČICE, pa je angažovao suprugu Gradonačelnika u Uredu direktora, na poziciji: ” Administrator poslova na unosu podataka–sistem za upravljanje kupcima” a snahu predsjednika Upravnog odbora Komunalnog preduzeća na poslove: ” Prikupljanje podataka za izradu studije izvodljivosti komunalne infrastrukture u Brčko distriktu BiH”….

Kasnije se zaposliše i supruga i snaha u JP Luka a o ” unosu podataka u sistem upravljanja kupcima i studiji izvodljivosti komunalne infrastrukture u Brčko distriktu BiH ” više se ni riječ nije spomenula…

Koliko je Đapo kreativan u izmišljanju pozicija za radnike po Ugovoru o djelu govore opisi poslova koje je dodjeljivao radnicima sa VSS:

– ” PROVJERA SKENIRANIH AKATA I SKENIRANJE RAZNIH AKATA KOJI NISU SKENIRANI,RAZVRSTAVANJE PREDMETA PO VRSTAMA I GODINAMA I PRIPREMA ISTIH ZA ARHIVIRANJE ”
– ” POSLOVI NA ARHIVIRANJU PO GODINAMA I VRSTAMA PREDMETA ”

Na Skupštini su drvljem i kamenjem napadali Nukovića zbog navodnog velikog broja zaposlenika koje je primio a Đapo je doveo čak i pojačanje – radnike za skeniranje, arhiviranje po godinama i vrstama predmeta, za prikupljanje podataka za izradu studije izvodljivosti komunalne infrastrukture …. i niko nije javno govorio o tome.

Znaju li oni što napisaše u opisu posla u ugovoru, šta je STUDIJA IZVODLJIVOSTI KOMUNALNE INFRASTRUKTURE i ko to može uraditi…

Uostalom gdje su ti podaci, gdje je ta studija…?

Da nije žalosno za NAROD, bilo bi smiješno…

U svakom slučaju, u Komunalnom preduzeću je iza Đape ostala samo ogromna hrpa papira za recikliranje jer KADA TREBA PAS DA ZALEJE RADI SEBE ON ZALAJE A INAČE NE LAJE.

AKO JE INSPEKCIJA ĆORAVA – NAROD NIJE!
NE DIJELI SE PRAVDA TAKO!

 

P.K.

Izdvojeno