bdf.brcko@gmail.com

Milić: Prijava protiv SNSD-a pokušaj skretanja pažnje sa ozbiljnih problema

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić izjavio je danas Srni da prijava protiv njega i SNSD-a zbog navodnog kršenja Izbornog zakona predstavlja pokušaj skretanja pažnje sa mnogo ozbiljnijih problema u izbornom procesu u distriktu.

Milić je rekao da iza ove prijave stoje oni koji žele da prikriju kupovinu glasova na terenu, kao i manipulacije brojem birača koji će glasati putem pošte.

“Kako drugačije objasniti da smo 2016. godine imali 2.000, a sada 5.000 birača koji su registrovani za glasanje tim putem?”, pitao Milić.

On je pozvao nadležne institucije, kako one koji sprovode izbore, tako i represivne organe, da što hitnije provjere ove informacije.

“Mnogima smeta rejting SNSD-a i politika koju vodimo, i u tome treba tražiti motive ove prijave”, samtra Milić i pita zašto predmet prijave nisu i drugi bilbordi u gradu.

On je istakao da kao gradonačelnik u skladu sa Statutom i zakonom o Vladi ima pravo na javne istupe, u skladu sa funkcijom i poslovima koje obavlja, a da za sporni bilbord nisu korištena javna sredstva.

Transparensi internešnal je podnio prijave Centralnoj izbornoj komisiji BiH zbog preuranjene izborne kampanje, budući da su aktuelni gradonačelnici Brčkog i Bijeljine, koji su ponovo kandidati na lokalnim izborima, već istakli bilborde u svojim gradovima.

 

Izvor: atvbl.com

Izdvojeno