bdf.brcko@gmail.com

Savska regata “Karneval na vodi 2020”: Više od 150 plovila krenulo sa lokaliteta Ficibajr

Savska regata “Karneval na vodi 2020” krenula je sa više od 150 plovila sa lokaliteta Ficibajr u Brčkom prema Rajevom selu, odakle su se u poslijepodnovenim časovima vratili nazad.

Portparol regate Amir Softić rekao je novinarima da su učesnici iz Brčkog, Bijeljine i Orašja i da je ovom manifestacijom označen kraj ljetnje sezone na rijeci Savi.

On je napomenuo da je ove godine regata organizovana u skladu sa preporukama Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta i da je cijeli program manifestacije organizovan na vodi.

“Naš cilj je da radimo promociju nautike. Da grad koji je na Savi, prelijepoj rijeci, postane i destinacija za nautičare iz drugih zemalja”, istakao je Softić.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić, koji je regatu proglasio otvorenom, rekao je da ova manifestacija ukazuje na neophodnost značajnog angažovanja brčanskih vlasti oko rijeke Save i njenih potencijala.

“Mislim da već imamo političke namjere koje će doprinijeti uređenju ovog prostora i stvaranje uslova za što izdašnije korištenje svih ovih prirodnih ljepota”, rekao je Kadrić.

Šef vladine Službe za turizam Aleksandar Đurić napomenuo je da je rijeka Sava nedovoljno iskorišten potencijal kojem treba dati snage u budućnosti, ali da to ne budu samo stihijske aktivnosti udruženja, nego planska i sistematična ulaganja u infrastrukturu.

Za bezbjednost učesnika regate zaduženi su članovi Ronilačko-spasilačkog kluba “Nemo”, Plivačko-ekstremnog kluba “Atos-Sava”, vladino Odjeljenje za javnu bezbjednost, Policija Brčko distrikta, kao i Granična policija BiH.

Organizator regate je brčanski Nautički klub, a pokrovitelji su Vlada i Skupština Brčko distrikta BiH.

 

Izvor: (SRNA)

Izdvojeno