bdf.brcko@gmail.com

Plesni par Živojin Suvajac i Isidora Cvijetić iz Brčkog prvaci BiH u standardnim i latinoameričkim plesovima.

Plesni par Živojin Suvajac i Isidora Cvijetić, članovi kluba “Mambo” iz Brčkog, prvaci su BiH u standardnim i latinoameričkim plesovima.
Suvajac i Cvijetićeva kvalifikovali su se za učešće na Evropskom i Svjetskom prvenstvu gdje će predstavljati BiH.

Suvajac je rekao novinarima da mu ove titule mnogo znače jer su kruna napornih treninga i rada, dok je njegova plesna partnerka Isidora Cvijetić rekla da je ovo veliki uspjeh za jednog takmičara.

Predsjednik Plesnog kluba “Mambo”, organizatora takmičenja, Dušan Radić rekao je da je, osim prvenstva BiH u svim kategorijama, održan i Međunarodni turnir u standardnim i latino plesovima, te da je na oba takmičenja ukupno učestvovalo 200 takmičara iz 12 klubova iz BiH i regiona.

Pobjednici Međunarodnog turnira u kategoriji standardnih polesova su Lovro Perkanović i Hana Grahovac iz zagrebačkog Plesnog kluba “Akademija”, dok su u kategoriji latino plesova najbolji bili Danilo Fatić i Nina Mošić iz beogradskog Plesnog kluba “Best”.

Šef Odjeljenja za stručne i administrativne poslove u Vladi Brčko distrikta Srđan Blažić rekao je da je ova manifestacija dio programa obilježavanja 20 godina postojanja Brčko distrikta i da zbog epidemije virusa korona nije održana u martu.

Takmičenje je održano bez publike i uz poštovanje svih propisanih mjera zaštite Štaba za zaštitu i spasavanje distrikta.

 

 

/Srna/

Izdvojeno