bdf.brcko@gmail.com

U akciji Policije kodnog naziva “GROF” vršeni pretresi na više lokacija, privedeno devet lica

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su preduzimajući kontinuirane planske aktivnosti borbe na sprečavanju organizovanog kriminala i zloupotrebe opojnih droga po Naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, proveli akciju kodnog naziva “GROF”.

U okviru akcije pretresi su vršeni na više lokacija na području Brčko distrikta BiH i tom prilikom je pronađena i privremeno oduzeta određena količina oružja, biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “marihuanu” i praškaste materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “kokain”. Akcijom je obuhvaćeno ukupno deset lica i to: T.G. rođen 1965., M.V. rođen 1987., D.R. rođen 1976., Z.J. rođen 1978., D.F. rođen 2001., R.P. rođen 1996., Z.I. rođen 1991., R.A. rođen 1991., L.G. rođen 1985. i T.N. rođen 1992.godine. Za ova lica postoji osnov sumnje da su počinili krivično djelo “neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga” iz člana 232 Krivičnog Zakona Brčko distrikta BiH i krivično djelo “ Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih tvari” iz člana 365 Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH.

Tokom akcije u prostorije Policije Brčko distrikta BiH privedeno je ukupno devet lica, koja će biti lišena slobode, dok se za jednim licem traga.

Ova lica će uz izvještaj nakon kriminalističke obrade biti predata u nadležnost Tužilaštva Brčko distrikta Bosne i Hercegovine.

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH

Izdvojeno