bdf.brcko@gmail.com

SIPA pretresa stanove osumnjičenih za izborne prevare

Službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) vrše pretrese na području Unsko-sanskog kantona. Pretresi se vrše u prostorijama koje koriste osobe za koje postoji sumnja da su učestvovale u izbornim prevarama.

– U toku su pretresi na području Unsko-sanskog kantona zbog postojanja osnova sumnje za izvršenje krivičnog djela iz člana 154 Krivičnog zakona BiH-izborna prevara. Više informacija će biti po okončanju pretresa – potvrdio je za Faktor glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Pretresi se vrše u nekoliko stambenih objekata u Sanskom Mostu, a prema nezvaničnim informacijama, jedan od stanova pripada federalnom zastupniku Asimu Kamberu (SDA).
Najmanje tri pokojnika glasala na izbornom mjestu Mahalan 2. Istraga objavljuje dokumente koji dokazuju kako su preminuli, neki čak i tri godine nakon smrti, potpisali da su izašli na izbore i glasali za SDA.

 

Izvor (opširnije): https://crna-hronika.info/sipa-pretresa-stanove-osumnjicenih-za-izborne-prevare/164808?fbclid=IwAR3DQrLPNasHd0cJxqlD8zgi5jVzIkvqI8L4AgeBsFALkulTlBZjjGJEmVY

(FOTO) Izborna vaskrsnuća: Glasali mjesecima nakon smrti

 

Izdvojeno