bdf.brcko@gmail.com

PROSLAVA DANA SRPSKOG JEDINSTVA SLOBODE I NACIONALNE ZASTAVE U BRČKOM NOVI DOKAZ NERAVNOPRAVNOSTI NARODA U BRČKOM

U povodu obilježavanja proslave Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave oglasila se Naša stranka Brčko čije saopštenje prenosimo:

 

Saopštenje za javnost

 

Najavom proslave Dana Srpskog jedinstva u Brčkom gradonačelnik Milić još jednom pokazuje da on nije gradonačelnik svih građana Brčkog nego po uzoru na svog Velikog Vođu srpski gradonačelnik Brčkog.

Osporavao je i zabranjivao do sada sva državna obilježja i praznike koje poštuju druga dva naroda , ali mu nije smetalo da proslavlja neustavan Dan Republike Srpske i slične manifestacije isključivo srpskog naroda.

Prava drugih a posebno Bošnjaka kao najbrojnijeg naroda su u Brčkom već odavno ugrožena , ali to neće da priznaju vladajuće stranke predvođene SDA. SDA je svojom politikom u Brčkom afirmisala neravnopravnost naroda, i to posebno onog kojeg oni predstavljaju.

Nakon što su mjesto gradonačelnika prepustili HDZ-u s obrazloženjem rotacije i ravnopravnosti naroda, postavlja se pitanje zašto ta ista koalicija koja već osam godina vlada Brčko distriktom nije u sada već proteklom mandatu postavila za gradonačelnika Bošnjaka ili iz reda ostalih naroda ? Kada će na njih doći red ?

Loša situacija u Brčkom je odraz (ne) sposobnosti vlasti. Istina nekim poput SNSD-a loša situacija će jednog dana poslužiti kao obrazloženje da Distrikt treba ukinuti i pripojiti RS , kao što rade i na državnom planu razarajući državu tvrde da je neodrživa. Cilj pripajanja BH teritorije Srbiji i plan Velike Srbije nije mrtav, do pokazuju i posljednji izbori u Crnoj Gori.

Brčko ima samo jednu pravu opciju, okrenuti leđa nacionalnim strankama i pogledati šta su uradili proteklih sada već 12 godina, i reći dosta je vaše nesposobnosti i okrenuti se građanskoj opciji koja je Brčacima uvijek bila bliža. Brčko treba gradonačelnika kojeg biraj narod, i koji bar jednom sedmično prošeta centrom grada i popije kafu s građanima, a ne one koji se kriju pod svojim partijskim zvonima okruženi partijskim istomišljenicama a s građanima razgovaraju od izbora do izbora.

Brčko treba biti onakvo kakvo je bilo , mjesto gdje se ljudi dijele na dobre i loše , vrijedne i lijene i nikako drugačije. Vratimo Brčko Brčacima, onim koji ga istinski vole.

 

Naša stranka Brčko

 

Izdvojeno