bdf.brcko@gmail.com

Policija Brčko distrikta BiH slobode lišila jedno lice i poziva vozače na opreznu vožnju

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su dana 14. 9. 2020. godine u 16.00 sati u ulici Studentska lišili slobode lice B.V. rođeno 1951. godine, zbog počinjenog prekršaja iz člana 8. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH. Lišenje slobode je uslijedilo nakon što su pomenuto lice policijski službenici isključili iz saobraćaja zbog alkoholiziranosti, a on potom nastavio sa upravljanjem motornim vozilom.

Imajući u vidu da se pomenuti događaj desio u ulici Studentska i blizinu obrazovnih ustanova, kao i početak školske 2020./2021. školske godine, te pojačano kretanje đaka i učenika, obavještavamo javnost da će policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH provoditi pojačane kontrole učesnika u saobraćaju. Poseban akcenat tokom kontrole biće usmjeren na kontrolu brzine kretanja vozila, kontrolu alkoholiziranosti vozača, kao i kretanje pješaka u saobraćaju. Aktivnosti policijskih službenika biće usmjerene i na preduzimanje represivnih mjera prema vozačima i pješacima za koje se utvrdi da su počinili prekršaje iz Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH.

Stoga apelujemo na sve učesnike u saobraćaju (vozače i pješake) da se pridržavaju saobraćajnih propisa, kako bi na taj način zaštitili sebe, lica koja prevoze, kao i druge učesnike u saobraćaju.

 

 

Stručni referent za odnose s javnošću-portparol
Policije Brčko distrikta BiH
Dževida Hukičević

Izdvojeno