bdf.brcko@gmail.com

Javni poziv za dodjelu novčanih nagrada studentima generacije s područja Brčko Distrikta BiH

Odjeljenje za obrazovanje Vlade Brčko distrikta Bosne i Hercegovine raspisalo je Javni poziv za dodjelu novčanih nagrada studentima generacije I. (prvog) ciklusa studija s područja Brčko distrikta Bosne i Hercegovine kojima je u periodu od 1. 1. 2020. do 30. 9. 2020. godine dodijeljen dokument o proglašenju studentom generacije I. (prvog) ciklusa studija.

Stipendije se dodjeljuju za period od 1.1.2020. do 30.09.2020. godine, a pravo prijave imaju redovni studenti koji imaju prebivalište u Brčko distriktu BiH najmanje godinu dana prije raspisivanja Javnog poziva za dodjelu novčane nagrade, uz uslove da studij finansira država, entitet, kanton ili Brčko distrikt BiH i da mu je u periodu od 1. 1. 2020. do 30. 9. 2020. godine dodijeljen dokument o proglašenju studentom generacije I. (prvog) ciklusa studija.

Iz Odjela za obrazovanje ističu da Preliminarna lista studenata generacije koji ispunjavaju uslove po raspisanom Javnom pozivu bit će objavljena u roku od osam dana od dana zaključivanja Javnog poziva na oglasnoj ploči i web stranici Vlade Brčko distrikta BiH.

Uz prijavu na javni poziv obavezno dostaviti i sve potrebne dokumente.Obrazac prijave na javni poziv može se preuzeti na infopultu u zgradi Vlade Brčko distrikta BiH ili na web stranici Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH (www.ob.bdcentral.net).

Nepravovremene prijave neće se razmatrati. Prijave s priloženim dokumentima slati na adresu:Vlada Brčko distrikta BiH
Odjeljenje za obrazovanje
Bulevar mira 1 ili donijeti lično u zgradu Vlade Brčko distrikta BiH, šalter broj 6 ili 7. Informacije u vezi s Javnim pozivom mogu se dobiti u Odjeljenju za obrazovanje, Pododjeljenje za visoko obrazovanje i nauku ili na broj telefona: 049 / 216-894.

Javni poziv je otvoren od dana objavljivanja na web stranici Odjeljenja za obrazovanje Vlade Brčko distrikta BiH i traje do 15. 10. 2020. godine.

stipendije.ba

Izdvojeno