bdf.brcko@gmail.com

Tvoj glas može uticati na promjene na predstojećim izborima

Dana 8.9.2020.godine na izletištu Ficibajer, kampanja #TvojGlasJeBitan održala je radionicu za srednjoškolce na temu „Kako i zašto glasati?“.

Učesnici su imali priliku da doznaju kako glasati na izborima, zašto je njihov glas bitan, te kako mogu uticati na promjene u predstojećim izborima.

Mapirali su probleme u svojoj lokalnoj zajednici, te diskutovali o uvođenju elektronskog glasanja.

„Obzirom da je na radionici prisustvovalo 18 mladih ljudi, radionica je postigla svoj cilj, a to je da će punoljetni srednjoškolci izaći na izbore 15.novembra, jer smo im kroz simulaciju izbora i davanjem na značaju svakom pojedinci ponaosob, dokazali da su bitni za budućnost naše države, te da promjena upravo zavisi od glasanja na izborima.“ – Amra Salihćehajić, event menadžerica kampanje #TvojGlasJeBitan.

Kampanja #TvojGlasJeBitan pokrenuta je od strane mladih ljudi i ima za cilj razvijanje svijesti građana Bosne i Hercegovine o važnosti učestvovanja u izbornom procesu te zauzima isključivo neutralan stav i ne propagira politički program niti jedne političke partije, već zagovara samo i isključivo važnost učestvovanja u izbornom procesu. ✅

Zbog toga na događajima nastojimo okupiti mlade ljude različitih stavova koji pripadaju različitim nevladinim organizacijama, političkim partijama, javnim ustanovama, privatnim preduzećima, sportskim i kulturnim društvima i svim drugim društvenim grupama jer je svaki glas podjednako važan bez obzira na različite stavove i narative.

 

 

Izdvojeno