bdf.brcko@gmail.com

Četvorka i Čampara ruše SDA i preuzimaju Skupštinu KS?

U narednih 15 dana trebao bi biti obznanjen spisak 18 zastupnika koji će činiti novu većinu u Skupštini KS, saznaje NAP.

Izvori Patrije dobro upućeni u dešavanja oko promjene vlasti u KS tvrde da se neće odmah ići i sa zahtjevom za smjenom Vlade KS jer bi taj proces mogao potrajati i više od dva mjeseca. Za početak će se uspostaviti nova skupštinska većina, a nakon izbora novog skupštinskog rukovodstva bi trebalo doći i do pokretanja procedure smjene Vlade KS.
Na spisku 18 zastupnika nema još niko iz SBB-a iako je predsjednik te stranke Fahrudin Radončić vrlo jasno dao do znanja da za njega više ne postoji koalicija sa SDA i DF-om. Nije isključeno da se drugoj skupštinskoj većini pridruži neko i iz Kluba SBB-a.

Tako će novu skupštinsku većinu činiti zastupnici Naroda i pravde (7), SDP BiH (4), Naše stranke (3), NBL-Samostalni zastupnici (3) i Aljoša Čampara koji bi trebao napustiti SDA nakon višemjesečnih uzladnih pokušaja da promijeni stvari unutar stranke. Čampara je i do sada pokazivao neslaganje sa ostatkom Kluba SDA i šefom Kluba Mahirom Devićem s kojim je vrlo često dolazio i u verbalni konflikt tokom sjednica Skupštine KS.

Sigurno je da predstoji vruća politička jesen pred same lokalne izbore koji će biti održani 15. novembra.

 

 

Izvor: nap.ba

Izdvojeno