bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom ozvaničena koalicija između PDP-a Brčko i Saveza za novu politiku

Sporazum koji zvanično potvrđuje koaliciju Partije demokratskog progresa (PDP) Brčko i Saveza za novu politiku potpisan je danas u Brčkom. Razlog potpisivanja nove koalicije su srodna programska načela i želja za boljim ekonomskim razvojem Brčko distrikta.

Siniša Golić, predsjednik brčanskog PDP-a kazao je da ovaj politički čin govori da će lista PDP-a pojačana sa novom političkom strankom koju predvodi prof. dr. Zoran Mastilo ostvariti najbolji rezultat do sada, a to su minumum dva poslanika u Skupštini Brčko distrikta.

On je pojasnio da se na ovaj način ujedinjuje i ukrupnjava politički spektar stranaka i biračkog tijela, kako ne bi došlo do njegovog rasipanja, a koalicija ostaje otvorena i za druge političke opcije.

Golić je kazao da već danas može najaviti ono što je definisano i u Sporazumu, a to je da ovaj Sporazum ne isključuje druge političke stranke i partije, političke organizacije ili pojedince. Dodao je da će vrlo brzo na ovaj način biti objelodanjen sporazum o podršci najmanje jedne političke stranke koja će podržati listu PDP-a na predstojećim lokalnim izborima u Brčko distriktu.

Zoran Mastilo, predsjednik Saveza za novu politiku poručio je da će ova koalicija u Brčkom u svom radu biti usmjerena ka poboljšanju ekonomskog, kulturnog, prosvjetnog i sveukupnog privrednog razvoja Brčko distrikta.

On je naveo da je osnova ujedinjavanja u Brčkom podudarnost programskih načela PDP-a i Saveza za novu politiku.

Mastilo se na kraju zahvalio Gradskom odboru PDP-a u Brčkom i predsjedniku Goliću na potpisivanju Sporazuma o koaliciji s obzirom da Savez pripada grupaciji manjih poltičkih partija. Sam Savez je izrazio spremnost da potpiše jedan ovakav sporazum, da podrži listu kandidata PDP-a, uključujući i jednog kandidata Saveza, Miladina Perića.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno