bdf.brcko@gmail.com

Da li smo spremni za početak nastave u Brčkom: Ko preuzima odgovornost?

Uprkos tvrdnji nadležnih da je sve spremno za početak nastave za brčanske osnovce i srednjoškolce u Brčkom, to nije istina.

Naime, fotografije koje imate u prilogu „govore“ o tome da ništa nije poduzeto na mjerama zaštite učenika od virusa COVID 19 jer u toaletima u jednoj srednjoj školi su postavljeni „čvrsti“, a ne tečni sapuni što znači da će ovaj sapun „trljati“ svi učenici što predstavlja veliku vjerovatnoću da se učenici zaraze raznim bolestima, a posebno COVID-om.

Ono što je još strašnije jeste da nastavno osoblje neće biti testirano na koronavirus prije početka nastave jer su nadležni nastavnom osoblju poručili da to mogu učiniti o svom trošku. Škole nemaju ugovore ni sa jednom bilo privatnom ili javnom zdravstvenom ustanovom o testiranju uposlenika škole.

Prema informacijama koje treba provjeriti, a do kojih smo došli, jedan od profesora u Tehničkoj školi je pozitivan na COVID 19 i bio je u bolnici, a da o tome nije upoznao menadžment škole. Trenutno je uključen u pripremanje nastave koja treba početi u ponedjeljak.

Na sve ovo ostaje nam da se molimo Stvoritelju za našu djecu jer oni koji su trebali uraditi sve potrebne pripreme su sada u predizbornoj kampanji.

Na kraju javno pitamo ko će preuzeti odgovornost za eventualnu zarazu učenikai/li ne daj Bože za fatalne posljedice koju može prouzrokovati ovaj virus.

 

Građanin Brčko Distrikta BiH
D.I.

Izdvojeno