bdf.brcko@gmail.com

Zbog prisustva većeg broja migranata građani Novog Brčkog strahuju za svoju bezbjednost

Žitelji Novog Brčkog poslednjih mjeseci suočavaju se sa mnogim problemima kojima se ugrožava javni red i mir, ali i bezbjednost građana ovog naselja.

Marko Jurošević, koji i sam živi na Novom Brčkom, rekao je da je u poslednje vrijeme zabilježeno značajno prisustvo migranata u ovom naselju kojima je ovo idealna lokacija prije svega zbog autobuske i željezničke stanice, te da njihovo prisutvo unosi veliki nemir među građane.

“U posljednje vrijeme postali su agresivni i dobili određenu slobodu. Napadaju ljude, nanose štetu, razbijaju izloge i šoferšajbne na automobilima. Sve su to stvari koje unose veliki nemir i strah među građane”, rekao je Jurošević.

On je naglasio da je ovo nekada bilo mirno naselje, ali da je sada prisutan strah i nemir, naročito među roditeljima mlađe djece.

Aleksandra Đurić, koja živi i radi na Novom Brčkom, rekla je da su ovom naselju zabilježena i lica koja napastvuju maloljetnice, te da je o svemu obavještena Policija Brčko distrikta.

“Čitav život sam ovde i ovo je nekada bila mirna sredina, ali je sada situacija prilično loša. Moja ćerka je, vraćajući se iz grada, surela dva lica koja skidaju odjeću sa sebe, međutim pošto je bila u društvu nisu ništa napravili. O tome sam obavjestila Policiju Brčko distrikta, koja je upoznata o svemu, ali nema mogućnosti da ih kazni zbog toga što još uvijek nisu počinili nikakvo krivično djelo”, rekla je Đurić.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno