bdf.brcko@gmail.com

KAD BI GRAĐANI ZNALI KOJA PAMET (OBRAZOVANJE) UPRAVLJA DISTRIKTOM, UMRLI BI OD STRAHA

Na web stranici www.eprim.bdcentral.net objavljen jeRegistar zaposlenih lica i Registar imenovanih lica u organima javne uprave, institucijama, javnim preduzećima, ustanovama, zavodima i fondovima Brčko distrikta BiH…

Javljaju nam se građani Brčko distrikta sa različitim informacijama o svojim zapažanjima i saznanjima.
Posebno su ogorčeni i razočarani građani sa diplomama državnih fakulteta, kako oni koji čekaju svoje prilike za zaposlenje, tako i oni koji su zaposleni u organima javne uprave i javnim preduzećima, sa višegodišnjim radnim iskustvom na zahtjevnim poslovima.

Vjerovali ili ne, među brčanskim poslanicima ima jedan koji za 12 godina sjedenja u skupštinskim klupama (tri mandata) nije progovorio, a kamoli pokrenuo neku političku inicijativu, ali je zato na jednom brčanskom privatnom univerzitetu stekao zvanje magistra.

ŠTA JE TO TOLIKO PORAŽAVAJUĆE ŠTO POKAZUJE REGISTAR ZAPOSLENIH LICA?
LICA SA DIPLOMAMA STEČENIM NA PRIVATNIM FAKULTETIMA SU NA RUKOVODEĆIM I BOLJE PLAĆENIM POZICIJAMA!

DAKLE, PTIVATNI FAKULTETI PROIZVODE BOGATAŠE A DRŽAVNI SIROTINJU!

Ko raspisuje konkurse, ko vrši intervju, ko ocjnjuje kandidate, ko raspoređuje radnike na pozicije, ko daje i kome a ko oduzima i od koga, po kojem kriteriju…..?

Kažu da ” Vrana vrani oči ne kopa ” i zato, dragi Brčaci sa diplomama državnih fakulteta treba da zante da vam nije mjesto u Brčkom a za vas koji ostajete, Ivo Andić je ostavio poruku:

KAD BI LJUDI ZNALI KOLIKO MALO PAMETI UPRAVLJA SVJETOM, UMRLI BI OD STRAHA.

 

I.E.

Izdvojeno