bdf.brcko@gmail.com

Brčanski mušketiri kao politički preletači u borbi za vlast

Poštovani čitaoci Brčanskog foruma,

Nedavno je na portalu otisak.ba objavljen prilog u kome urednik portala Brčanski forum činjenično govori o dešavanjima na portalu, razlozima za njegovo gašenje i političkoj pozadini koja stoji iza cijele ove priče.

Na navedeni prilog, reagovao je saopštenjem brčanski Narod i Pravda. Radi se o saopštenju na koje ne možemo, a da se ne osvrnemo.

Prvo, prema prilogu koji je objavio otisak.ba, gospodin Ražanica, koji je nedavno promijenio dres prešavši iz brčanskog DF-a u brčanski NiP, izjavio je da situacija oko portala nema veze sa NiP-om, da je uredništvo postupilo nekorektno prema njemu kao vlasniku, objavivši članak bez konsultacija sa njim. S tim u vezi, gospodin Rasim Korajac je prema navedenom prilogu izjavio da portal Brčanski forum nije bio u vlasništvu uredništva, nego u vlasništvu firme Ražanica d.o.o.

Ovom prilikom javno pozivamo gospodina Ražanicu da objavi:

1.  Koliko je novca investirao u portal brčanski forum?
2.  Kada i kako je osmislio dizajn foruma?
3.  Kako je uopšte ostvarivao vlasnička prava na forumu i po kom aktu ima vlasništvo nad sadržajem foruma?
4.  Kojim aktom je odabrao uredništvo foruma?
5.  Kojim aktom je ovlašten za gašenje foruma, prisvajanje arhive foruma i autorskih članaka objavljenih na forumu?
6.  U kakvom pravnom odnosu je bio sa uredništvom foruma?
7.  Na koliko ranijih članaka i priloga objavljenih na portalu je konsultovan, a prije promjene dresa?
8.  Zašto nije otkazao saradnju uredništvu foruma, nego je ugasio portal?
9.  Kada je dodao u impresum foruma da je isti u vlasništvu firme Ražanica d.o.o.?
10.  Zašto je uklonio portal sa cjelokupnim sadržajem, ugušio objektivan medij na području Distrikta? Zašto nije samo uklonio članak i otkazao saradnju uredništvu ako je vlasnik i zastupnik slobodnih i objektivnih medija, a u skladu sa javnim istupima stranke čiji dres sad nosi? Čega se to boji?
11.  Da li to narodu poručuje da je kao predsjednik DF-a istovremeno bio vlasnik portala i da je portal cijelo vrijeme politički (DF-ovski) obojen? Da li ga je stid da se iz njegovih javnih istupa može i posredno izvući takav u stvarnosti pogrešan zaključak? Da li će i u NiP-u postati vlasnik portala? Hoće li takav portal biti nezavisan, objektivan i transparentan ili će opet morati biti on konsultovan?

Drugo, brčanski NiP u svom demantu navodi: „Povjereništvo političke organizacije Narod i pravda Brčko nema apsolutno nikakve veze sa problemima u kojima se našao portal Brčanski forum, te vas molimo da nas ne dovodite u vezu s tim i narušavate naš rejting i rast u narodu koji je željan pravde i objektivnih vijesti.“.

Kakvog li apsurda. Dakle Ražanica mijenja dres i prelazi u NiP. Đapo mijenja dres i prelazi u NiP. Na portalu se pojavljuje objektivna vijest – članak koji preispituje logiku ovakve promjene dresa dojučerašnjih socijaldemokrata. Portal se gasi i uništava jer nije konsultovan novi NiP-ovac Ražanica, tobože vlasnik portala i njegovog sadržaja.

Pa kako onda molim vas NiP nema veze sa gašenjem portala, kada novopečeni NiP-ovci preletači gase portal jer im se ne sviđa članak koji je objavljen? Kako se NiP bori za objektivne vijesti i obespravljeni narod kada novopečeni NiP-ovci preletači gase portal zbog objektivne vijesti na portalu?

Treće, što se tiče gđe. Kukić, uredništvo ovog portala ima neizmjerno poštovanje prema njoj kao mladoj i obrazovanoj osobi koja se aktivno uključila u politiku. Njen integritet i njenu ličnost privatno ne želimo na bilo koji način dovoditi u pitanje, a kako to lažno pokušava da spinuje NiP u svom demantu. Njen integritet i ličnost ugrožavaju upravo oni koji su joj namijenili ulogu dublera, kao što i ona mora biti spremna da sluša kritike za svoje javne istupe.

Sve što je izneseno vezano za nju su činjenice i samo činjenice. I ptice na grani znaju da se iza nje kriju tri brčanska mušketira. O toj sramoti i sakrivanju iza suknje govori Zahirović u prilogu Otiska. Tri brčanska mušketira – tri brčanska preletača, po mulju vuku jednu navodno perspektivnu i kvalitetnu djevojku, a koja je samo fasada za njihove političke interese.

Prvi – Atos je već pomenut u ovom članku. Preletač „vlasnik“ portala, dojučerašnji socijaldemokrata, a sada zastupnik objektivnih i slobodnih medija u NiP-u.

Drugi – Portos je takođe pomenut u ovom članku. Preletač koji je do sada promijenio četiri dresa, dojučerašnji socijaldemokrata, sada NiP-ovac, potrošena politička figura i jedan od inicijalnih kreatora mraka u kojem se Brčko trenutno nalazi.

Treći – Aramis, do sada skriveni lider NiP-a iz sjene. Preletač na čijoj pozadini su prilijepljene usnice svih ostalih, pa se nemaju kad ni oglasiti, jer u njega polažu sve nade i preko njega streme da se dočepaju vlasti. Preletač-koji, kako saznajemo, što je za rubriku vjerovali ili ne, na društvenim mrežama citira sam sebe, prodavajući narodu svoje citate kao velike umotvorine. Tako valjda narodu pokazuje kakav bi lider bio – ja, ja i samo ja. Dugo i potiho se nadao povratku u topli zagrljaj dojučerašnjeg političkog mentora čija je kreacija, pa je tek nedavo javno profilirao svoju pripadnost NiP-u kada je definitivno taj poziv izostao.

I naposlijetku, četvrto, demant NiP-a u pogledu priloga otiska navodi: „…svjesni da iza svega stoje oni koji su se prepali za svoje glasove na narednim lokalnim izborima…“.

Kakav apsurd, kakva projekcija i kakav medijski spin u stilu Donalda Trumpa. Imenujte gospodo ko se to prepao za svoje glasove na narednim lokalnim izborima, a povezan je sa uredništvom foruma? Ko je to politički aktivan u uredništvu foruma i nalazi se na stranačkim listama za lokalne izbore 2020.?

Jedini koji su se prepali za svoje glasove na narednim izborima su gore navedena tri brčanska mušketira – preletača, pa su zbog toga i preletjeli u NiP, a potom i ugasili jedan objektivan medij na području Brčko distrikta BiH koji bi i koji je dok nije ugašen, objektivno preispitao njihovo prelijetanje i logiku istog.

Elmedin Konaković bi se stidio kakvi levati i preletači mu kasape stranku u Brčkom. Stidio bi se svih ovih, osim dražesne Dženane koja će se uskoro stidjeti same sebe ako nastavi da dublira do nedavno skrivenog i uplašenog lidera i jednu do kraja spornu politiku koja se obznanila u našem prilogu o koaliciji ultraljevice i ultradesnice. Nažalost, ona kao da ide putem svojih mentora lajkujući lično uvredljive kvalifikacije svojih stranačkih simpatizera i botova njenog oponenta u javnom dijalogu. O svemu ovome detaljnije u nastavcima.

Uredništvo
Brčanski Forum

 

Izdvojeno