bdf.brcko@gmail.com

Brčanski mušketiri kao politički preletači u borbi za vlast

Poštovani čitaoci Brčanskog foruma,

Nedavno je na portalu otisak.ba objavljen prilog u kome urednik portala Brčanski forum činjenično govori o dešavanjima na portalu, razlozima za njegovo gašenje i političkoj pozadini koja stoji iza cijele ove priče.

Na navedeni prilog, reagovao je saopštenjem brčanski Narod i Pravda. Radi se o saopštenju na koje ne možemo, a da se ne osvrnemo.

Prvo, prema prilogu koji je objavio otisak.ba, gospodin Ražanica, koji je nedavno promijenio dres prešavši iz brčanskog DF-a u brčanski NiP, izjavio je da situacija oko portala nema veze sa NiP-om, da je uredništvo postupilo nekorektno prema njemu kao vlasniku, objavivši članak bez konsultacija sa njim. S tim u vezi, gospodin Rasim Korajac je prema navedenom prilogu izjavio da portal Brčanski forum nije bio u vlasništvu uredništva, nego u vlasništvu firme Ražanica d.o.o.

Ovom prilikom javno pozivamo gospodina Ražanicu da objavi:

1.  Koliko je novca investirao u portal brčanski forum?
2.  Kada i kako je osmislio dizajn foruma?
3.  Kako je uopšte ostvarivao vlasnička prava na forumu i po kom aktu ima vlasništvo nad sadržajem foruma?
4.  Kojim aktom je odabrao uredništvo foruma?
5.  Kojim aktom je ovlašten za gašenje foruma, prisvajanje arhive foruma i autorskih članaka objavljenih na forumu?
6.  U kakvom pravnom odnosu je bio sa uredništvom foruma?
7.  Na koliko ranijih članaka i priloga objavljenih na portalu je konsultovan, a prije promjene dresa?
8.  Zašto nije otkazao saradnju uredništvu foruma, nego je ugasio portal?
9.  Kada je dodao u impresum foruma da je isti u vlasništvu firme Ražanica d.o.o.?
10.  Zašto je uklonio portal sa cjelokupnim sadržajem, ugušio objektivan medij na području Distrikta? Zašto nije samo uklonio članak i otkazao saradnju uredništvu ako je vlasnik i zastupnik slobodnih i objektivnih medija, a u skladu sa javnim istupima stranke čiji dres sad nosi? Čega se to boji?
11.  Da li to narodu poručuje da je kao predsjednik DF-a istovremeno bio vlasnik portala i da je portal cijelo vrijeme politički (DF-ovski) obojen? Da li ga je stid da se iz njegovih javnih istupa može i posredno izvući takav u stvarnosti pogrešan zaključak? Da li će i u NiP-u postati vlasnik portala? Hoće li takav portal biti nezavisan, objektivan i transparentan ili će opet morati biti on konsultovan?

Drugo, brčanski NiP u svom demantu navodi: „Povjereništvo političke organizacije Narod i pravda Brčko nema apsolutno nikakve veze sa problemima u kojima se našao portal Brčanski forum, te vas molimo da nas ne dovodite u vezu s tim i narušavate naš rejting i rast u narodu koji je željan pravde i objektivnih vijesti.“.

Kakvog li apsurda. Dakle Ražanica mijenja dres i prelazi u NiP. Đapo mijenja dres i prelazi u NiP. Na portalu se pojavljuje objektivna vijest – članak koji preispituje logiku ovakve promjene dresa dojučerašnjih socijaldemokrata. Portal se gasi i uništava jer nije konsultovan novi NiP-ovac Ražanica, tobože vlasnik portala i njegovog sadržaja.

Pa kako onda molim vas NiP nema veze sa gašenjem portala, kada novopečeni NiP-ovci preletači gase portal jer im se ne sviđa članak koji je objavljen? Kako se NiP bori za objektivne vijesti i obespravljeni narod kada novopečeni NiP-ovci preletači gase portal zbog objektivne vijesti na portalu?

Treće, što se tiče gđe. Kukić, uredništvo ovog portala ima neizmjerno poštovanje prema njoj kao mladoj i obrazovanoj osobi koja se aktivno uključila u politiku. Njen integritet i njenu ličnost privatno ne želimo na bilo koji način dovoditi u pitanje, a kako to lažno pokušava da spinuje NiP u svom demantu. Njen integritet i ličnost ugrožavaju upravo oni koji su joj namijenili ulogu dublera, kao što i ona mora biti spremna da sluša kritike za svoje javne istupe.

Sve što je izneseno vezano za nju su činjenice i samo činjenice. I ptice na grani znaju da se iza nje kriju tri brčanska mušketira. O toj sramoti i sakrivanju iza suknje govori Zahirović u prilogu Otiska. Tri brčanska mušketira – tri brčanska preletača, po mulju vuku jednu navodno perspektivnu i kvalitetnu djevojku, a koja je samo fasada za njihove političke interese.

Prvi – Atos je već pomenut u ovom članku. Preletač „vlasnik“ portala, dojučerašnji socijaldemokrata, a sada zastupnik objektivnih i slobodnih medija u NiP-u.

Drugi – Portos je takođe pomenut u ovom članku. Preletač koji je do sada promijenio četiri dresa, dojučerašnji socijaldemokrata, sada NiP-ovac, potrošena politička figura i jedan od inicijalnih kreatora mraka u kojem se Brčko trenutno nalazi.

Treći – Aramis, do sada skriveni lider NiP-a iz sjene. Preletač na čijoj pozadini su prilijepljene usnice svih ostalih, pa se nemaju kad ni oglasiti, jer u njega polažu sve nade i preko njega streme da se dočepaju vlasti. Preletač-koji, kako saznajemo, što je za rubriku vjerovali ili ne, na društvenim mrežama citira sam sebe, prodavajući narodu svoje citate kao velike umotvorine. Tako valjda narodu pokazuje kakav bi lider bio – ja, ja i samo ja. Dugo i potiho se nadao povratku u topli zagrljaj dojučerašnjeg političkog mentora čija je kreacija, pa je tek nedavo javno profilirao svoju pripadnost NiP-u kada je definitivno taj poziv izostao.

I naposlijetku, četvrto, demant NiP-a u pogledu priloga otiska navodi: „…svjesni da iza svega stoje oni koji su se prepali za svoje glasove na narednim lokalnim izborima…“.

Kakav apsurd, kakva projekcija i kakav medijski spin u stilu Donalda Trumpa. Imenujte gospodo ko se to prepao za svoje glasove na narednim lokalnim izborima, a povezan je sa uredništvom foruma? Ko je to politički aktivan u uredništvu foruma i nalazi se na stranačkim listama za lokalne izbore 2020.?

Jedini koji su se prepali za svoje glasove na narednim izborima su gore navedena tri brčanska mušketira – preletača, pa su zbog toga i preletjeli u NiP, a potom i ugasili jedan objektivan medij na području Brčko distrikta BiH koji bi i koji je dok nije ugašen, objektivno preispitao njihovo prelijetanje i logiku istog.

Elmedin Konaković bi se stidio kakvi levati i preletači mu kasape stranku u Brčkom. Stidio bi se svih ovih, osim dražesne Dženane koja će se uskoro stidjeti same sebe ako nastavi da dublira do nedavno skrivenog i uplašenog lidera i jednu do kraja spornu politiku koja se obznanila u našem prilogu o koaliciji ultraljevice i ultradesnice. Nažalost, ona kao da ide putem svojih mentora lajkujući lično uvredljive kvalifikacije svojih stranačkih simpatizera i botova njenog oponenta u javnom dijalogu. O svemu ovome detaljnije u nastavcima.

Uredništvo
Brčanski Forum

 

Izdvojeno

Mrtve ribe plove mrtvom rijekom u mrtvom gradu koji se zove Brčko

Odavno smo u Brčkom shvatili da nas u ovom gradu ne smije ništa iznenaditi ili, što bi Sidran rekao ,, ...svikao sam na čuda,...

Trenutno nema alternative dr. Nišiću na mjestu gradonačelnika Brčko Distrikta BiH!

Bilo bi krajnje neozbiljno i maliciozno ocjenjivati rad nove/stare vlade na čelu sa dr. Nišićem apstrahirajući od konteksta u kojem je ta vlast formirana...

KO TO BRANI, A KO NAPADA BRČKO DISTRIKT BIH?

Mada je već odavno jasno da je javna riječ u Brčkom izgubila svaki smisao, ipak je teško pasivno posmatrati ovu rašomonijadu (različita viđenja) oko...

Nije kriv Dodik što pravi svoju državu, krivi su Bošnjaci/Bosanci što su mu prepustili Bosnu

Bošnjaci, većinski muslimani, ovih dana obilježavaju Bajram hadža i kurbana. U skladu s naredbom, oni koji su u mogućnosti hodočaste u Mekku i obavljaju...

Može se kad se hoće: Brčanski Apelacioni sud stavio van snage Zakon o izmjenama Zakona o platama sudija i tužilaca

Apelacioni sud Distritka na sjednici održanoj 16.05. 2023. donio je presudu kojom se stavlja van snage Zakon i izmjenama i dopunama Zakona o platama...

Milić: ,,Ono što je za vas (Bošnjake) loše, za mene je dobro, što je vama (Bošnjacima) dobro, meni nije,’’

Po ko zna koji put pokazalo se da sve ono što se radi u Brčko Distriktu dvadeset i nešto godina, sa ciljem implementacije Mirovnog...

PLATI IM, GRADONAČELNIĆE, SAMO NEKA TE NE SAVJETUJU!

Novi gradonačelnik Brčko distrikta Zijad Nišić je sa nekoliko poteza iskazao pristojnu političku i opštu kulturu, te široku otvorenost za saradnju, što je naišlo...

Da li je moguće da se u Brčko Distriktu građani ne mogu slobodno nacionalno izjašnjavati, moguće je??

Kako javljaju mediji "Ševal Memić iz Brčkog - Bosanac u Brčko Distriktu BiH vodi bitku s vjetrenjačama. U matičnom uredu su mu odbili izdati...