bdf.brcko@gmail.com

Saopštenje Povjereništva Narod i pravda Brčko

Povjereništvo političke organizacije Narod i pravda Brčko nema apsolutno nikakve veze sa problemima u kojima se našao portal Brčanski forum, te vas molimo da nas ne dovodite u vezu s tim i narušavate naš rejting i rast u narodu koji je željan pravde i objektivnih vijesti.

Predsjednica povjereništva gđa. Dženana Kukić, dala je jasnu izjavu o jednom od ciljeva naše političke organizacije u kojima se zalažemo za nezavisno novinarstvo, ali i za objektivnost novinarstva kao časne profesije a ne ubiranja jeftinih potičkih poena pojedinih osoba koje i nisu novinari.

Grozimo se na vulgarne izjave gosp. Zahirovića u kojima našu predsjednicu naziva „dijetom“ i „suknjicom“ gdje jasno pokazuje šovinizam prema slabijem spolu, ne znajući pri tome da je gđa. Dženana Kukić diplomirani ekonomista, najbolji sudent Univerziteta u Istočnom Sarajevu (u cijeloj Bosni i Hercegovini) sa prosjekom 10/0 i da će ona kao i grupa mladih najkvalitetnijih ljudi okupljenih oko ideje Naroda i pravde sigurno kreirati buduće ekonomske programe koji će biti pokretačka snaga našeg grada kojem je odavno trebalo otriježnjenje i buđenje.

Ne želimo se spuštati na njegov nivo, o njemu bi imali dosta toga reći, ali ga molimo da se uljudno javno izvine i ne proziva više nas kao krivce za probleme u portalu Brčanski forum.

Svjesni da iza svega stoje oni koji su se prepali za svoje glasove na narednim lokalnim izborima, želimo poslati jasnu poruku lista Naroda i pravde i Pokreta Socijalne Pravde i demokratije Brčko će biti, ako Bog da, pobjednik lokalnih izbora 2020. godine i na ovoj listi se nalazi budući gradonačelnik Brčko distrikta Bosne i Hercegovine iz reda Bošnjaka!

 

Ovo saopštenje je reakcija na prilog portala Otisak u vezi nasilnog gašenje portala Brčanski forum koji možete pogledati na:

Pritisak na medij i/li politički obračun?

 

Izdvojeno