bdf.brcko@gmail.com

Poštovani čitaoci Brčanskog Foruma, evo nas ponovo sa Vama

Naš dojučerašnji saradnik i prijatelj, tehnički administrator portala, čovjek čiji je isključivi zadatak bio da tehnički održava server na kome je smješten portal, a za šta je bio uredno plaćen, odlučio je da isti ugasi, pobriše facebook stranicu portala i prisvoji arhivu portala na koju ne polaže nikakvo pravo.

Zanemarivši sva pravila novinarske etike, dobre poslovne običaje, a što je najgore i prijateljske, sugrađanske odnose sa uredništvom portala, tehnički administrator je odlučio klasično bosanski/brčanski, kabadahijski, da portal na silu ugasi i time izvrši nasilnu cenzuru medija na području Brčko distrikta BiH, za koji smatramo da je objektivno, profesionalno i nepristrasno izvještavao o događanjima u Brčko distriktu BiH i Bosni i Hercegovini.

Naime, tehničkog administratora je povrijedio članak objavljen na našem portalu u kome se preispituje logika pristupanja dojučerašnjih socijaldemokrata, gospodina Ražanice i gospodina Đape, stranci Narod i Pravda, a koja po svojoj orijentaciji pripada strankama desnog centra.

U navedenom članku izveden je sasvim opravdan zaključak da gore pomenuta gospoda traže nove političke sponzore kako bi se dograbili brčanskih fotelja i foteljica, kako bi postali novi/stari brčanski šefovi i šefići i „revolucionarni“ donosioci svjetla u mrak koga je jedan od njih i „porodio“ u našem gradu. Očigledne ideološke razlike u odnosu na stranku Narod i Pravda, a koje su pokazali svojim dosadašnjim političkim djelovanjem, navedenoj gospodi ne predstavljaju apsolutno nikakav problem, kako bi i oni, klasično brčanski/bosanski, licemjerno, bez ikakvog političkog integriteta, preko noći promijenili ideološki kurs i presvukli dresove, sve u pokušaju da se dokopaju vlasti pod sponzorstvom nove političke opcije.

Zaslijepljen ličnim ambicijama i interesima, opijen, opet klasično brčanski/bosanski, iluzijama o vlastitoj grandioznosti u odnosu na stvarni potencijal, naš tehnički administrator, prateći trag gore pomenutih političkih „alfa mužjaka“ čiji je simpatizer, vjerovatno zaluđen i kojekakvim obećanim kulama i gradovima, politički se isprostituisao i sunovratio u brčanski bunar političkog ludila iz koga mu od srca želimo da što prije ispliva.

Cijena koju je u političkoj prostituciji tako olako i rado platio, bila je cenzura, medijsko silovanje i uništenje, našeg i vašeg portala – Brčanskog Foruma.

Ovim putem poručujemo tehničkom administratoru, koga iz vlastitog digniteta nećemo imenovati i prozivati, te ujedno i brčanskoj javnosti, da mi u uredništvu nastavljamo tamo gdje smo stali! Nastavljamo objektivno i bez dlake na jeziku izvještavati o svemu što se dešava u našem Brčkom. Nikakva cenzura neće nas zaustaviti u našem daljem radu. Nikakvi hakerski napadi i gašenja stranice neće nas spriječiti da se ponovo vratimo.

Jer dok god nekome smetamo i dok god nas gase to znači da nešto dobro radimo. Ako nešto dobro radimo, svakako ćemo dati sve od sebe da takav dobar rad i nastavimo u inat svima!

A onima koji su opijeni politikom, brčanskim iluzionistima i mađioničarima, onima iz sjene koji manipulišu i raspolažu tuđom mukom, onima kojima je presvući politički dres kao reći „keks“, onima koji u svom političkom ludilu i samoljubivosti sebe precjenjuju i smatraju vrhunskim, grandioznim mašinerijama brčanske stvarnosti te onima kojima ništa nije sveto, poručujemo:

Bolesna ambicija i pohlepa su strašne, nikada utoljene gladi, gladi koje otimaju dodir sa realnošću, gladi koje uzimaju dušu, gladi koje počivaju ispod vaše nervozne brčanske kože, goropadne gladi koje nikada ne spavaju i čeličnom rukom iznutra guše neostvarene, nepriznate, napukle, poluprazne brčanske ljušture, tjerajući ih na razne pakosti i mahinacije. Ove gladi vrlo lako zapale strašnu vatru unutar ljušture, koja plamenim jezičcima uništi sve još iole ljudsko unutar nje. I dok se u plamenu ljuštura baca na zemlju, ona plamen i ne osjeti. Sve što i dalje osjeti je prokleta, nikada utoljena glad. Tada ljuštura više nije opasna samo po sebe, nego u plamenu proždire sve čega se dotakne, a glad, opet, nikada da utoli, jer ova vrsta gladi ne poznaje granice i kraj.

Mi smo tu da budemo ogledalo gladnih, a prije nego što vatra rođena vašom gladi u plamenu proždre sve oko vas. Mi smo tu da ogolimo vašu glad unutar poluprazne ljušture u kojoj stanujete, a sve pred očima brčanske javnosti. To ćemo da radimo i dalje!

Živi i zdravi bili!

Vaš Brčanski Forum.

Izdvojeno