bdf.brcko@gmail.com

Brčanska politička cirkusijada: Kako je ultraljevičar Mirsad Đapo završio kao ultradesničar

Radio Brčko javlja da su “na današnjoj konferenciji za novinare političke organizacije Narod i pravda predstavljeni ciljevi za predstojeće lokalne izbore, te je saopšteno da će na njihovoj kandidatskoj listi biti i članovi Pokreta socijalne pravde i demokratije.”

Tako se socijalistička socijalna pravda Mirsad Đapo utopila u ultranarodnu socijalnu pravdu Elmedina Konakovića. Ako je i od Đape, previše je. I sve, kako kažu, radi prosperiteta mladih. Blago mladima.

Radio Brčko javlja da je “Mirsad Đapo izrazio je zadovoljstvo što će na predstojećim izborima zajedno nastupiti sa predstavnicima Naroda i pravde, te da je jedan od zajedničkih ciljeva da probude građane Brčko distrikta da izađu iz klišea da se ništa ne može promijeniti”, prenosi Radio Brčko“U sledeća tri mjeseca obići ćemo mnogo građana i sva udruženja koja egzistiraju u našem gradu kako bi smo ih probudili iz letargije u kojoj se nalaze i pokazali da se politički sistem u kojem se trenutno nalazimo može promijeniti a posebno ćemo insistirati na reformi javne uprave”, rekao je Đapo.”


Na kraju Đapo je naglasio, a Radio Brčko prenio “da očekuje veliku podršku građana na izborima, te istakao da je uvjeren da će ova lista dati budućeg gradonačelnika Brčko distrikta”.


Ova koalicija umjesto budućeg gradonačelnika odslikava samo dio jada i bijede brčanske političke scene o kojoj ćemo pisati u narednom periodu. Nakon iskazanoga ogromno nezadovoljstva građana vladajućom političkom garniturom u Distriktu brčanska alternativa se svela na ultraljevičara Mirsada Đapu koje je pao u zagrljaj nezadovoljnim i nezadovoljenim ultradesničarima  SDA.  Alternativa po mjeri Brčko Disrikta BiH, nema šta.

 

 

E.U.

 

Izdvojeno