bdf.brcko@gmail.com

PISMO UČENIKA: „Obrazovanje i mlade ukraj, važnija su nam udruženja“

Poštovani, pišem vašem portalu u nadi da ćete objaviti moje javno pismo u kojem se govori o stanju u Poljoprivredno—medicinskoj školi Brčko Distirkt BiH. Ovo pismo šaljem samo vašem portalu. Hvala unaprijed.

Javno pismo:
„Obrazovanje i mlade na ukraj, važnija su nam udruženja“

Posljednjih godina izgleda da je to stav Vlade Distrikta.I da ponovo pišem o problemima u obrazovanju ,i da opet se radi o stanju JU Poljoprivredne-medicinske škole Brčko Distrikt BiH,i sve je isto kao što je bilo opisano u prvom javnom pismu učenika ove škole. Aneks još nije otvoren,istina radovi su u toku, a pitanje je kada ce se završiti. I opet ponavljam isto: prostor po učeniku u sportskoj dvorani škole prema pedagoškim standardima minimalno treba iznositi 6m2 ,u ovoj školi iznosi 0,17m2.  Stanje s praktičnom nastavom ništa nije bolje, sjediti i prepisivati u svesku ono što se radilo na drugim predmetima nije praksa, to je gubitak vremena.

Pišem ovo s znanjem da će me vjerovatno očekivati posljedice govorenja istine javno. Ali neka, treba se neko boriti za pravdu. I ne nadam se da će se stanje popraviti. Možda se desi i čudo pa se i odvoje sredstva za sportsku dvoranu, i nabavku stručne opreme za praktičnu nastavu iz budžeta. Možda će obrazovanje u Distriktu ponovo biti „Ogled za ugled“ u BiH, kao što je nekada bilo.“

Amel L., učenik

Izdvojeno