bdf.brcko@gmail.com

“Trojka šuti dok Dačićeva policija kreće za Bosnu”

Ponovo saznajemo iz medija da nam se sprema najnovije poniženje koje nam je priredila Trojka, tj. da će od ponedjeljka, 22. jula u Banjoj Luci, Foči i Trebinju biti raspoređen po jedan uniformisani policijski službenik i službenik Uprave kriminalističke policije Srbije na teritoriji Bosne i Hercegovine. Oni će navodno raditi skupa sa policijom manjeg bh. entiteta, kaže delegat (SBiH) u Domu naroda Parlamenta BiH Džemal Smajić.

“Ko je sad dao odobrenje, ili ko je uredno proslijedio papirologiju drugim institucijama, za ovo političko paradiranje Bosnom i Hercegovinom kojim se dokazuje postojanje “Srpskog sveta”? Sad je već jasno da Helez, Konaković i Forto ne razumiju jezik politike, ili su direktni saučesnici ovakvih sramnih i provokativnih nasrtaja na dostojanstvo Bosne i Hercegovine?!”, ističe Smajić.

Navodi da je Milošević 1995. godine morao u Dejtonu potpisati povlačenje srbijanskih trupa sa teritorije BiH.

“U puno težim okolnostima predstavnici BiH su pritjerali uza zid Miloševića i njegove sljedbenike. Danas, 25 godina nakon Dejtona, Miloševićev učenik Dačić uz saglasnost šutljivih ministara iz Trojke, čizmom srbijanskog policajca stiže ponovo u Bosnu. Dokle više?”, kaže Smajić.

 

 

Izvor: SB

Izdvojeno