bdf.brcko@gmail.com

U Brčkom za vrijeme vikenda bez krivičnih djela

I ovog ponedeljka vam donosimo pregled značajnijih bezbjednosnih događaja koji su obilježili vikend za nama:

KRIMINALITET:

U navedenom vremenskom periodu na prostoru Brčko distrikta BiH nije bilo zabilježenih krivičnih djela, dok u dva događaja policijski službenici rade na razjašnjavanju svih činjenica i okolnosti u cilju utvrđivanja postojanja elemenata krivičnog djela.

JAVNI RED I MIR:

U izvještajnom periodu zabilježen je jedan događaj narušavanja javnog reda i mira tokom kojeg je jednom licu izdat prekršajni nalog zbog počinjenih iz člana 6. Zakona o javnom redu i miru Brčko distrikta BiH i počinjenog prekršaja iz člana 31. Zakona o oružiju i municiji Brčko distrikta BiH.

SAOBRAĆAJ:

U izvještajnom periodu zabilježene su dvije saobraćajne nezgode.

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su tokom navedenog perioda prilikom kontrole isključili ukupno 22 vozača i vozila. Od toga 13 vozača koji su vozilima upravljali pod dejstvom alkohola od kojih jedan nije imao navršenu 21 godinu starosti i tri godine vozačkog iskustva, zatim dva vozača koji su vozilima upravljali prije sticanja prava na upravljanje, dva lica koja su upravljala neregistrovanim vozilima, dva vozača jer nisu imali naznačene odgovarajuće kategorije u vozačkim dozvolama, jednog jer je vozilom upravljao nakon isteka važnosti potvrde o registraciji i dva koji su upravljali vozilima bez potvrde o poznavanju propisa.

 

Izdvojeno