bdf.brcko@gmail.com

Otvorena izložba slika polaznika likovnih radionica Legata Ekmečić u Brčkom

Ena Gluhaković, kustos Legata Ekmečić, rekla je da će na ovoj izložbi biti predstavljeno oko 450 radova od preko 60 polaznika ove radionice, od onih najmlađih pa do starijih grupa.

– Ova izložba je od velikog značaja, ne samo za naš Legat nego i za Brčko distrikt i kulturu uopšte. Kao što znamo Brčko je grad koji izrodio mnoga velika imena iz različitih sfera umjetnosti, a mi samo nastavljamo njihovu tradiciju i ove izložbe su najbolji primjer da se pokaže da ta tradicija i dalje postoji – istakla je Gluhaković.

Jedna od voditelja ove radionice Mensura Kadrić rekla je da su polaznici radionica koristili standardne tehnike crtanja i slikanja kao što su olovka, grafit, pastelne boje, tempere, akrilne boje itd. Ona je dodala da su građani i pored svih modernih tehnologija i dalje zainteresovani za umjetnost.

– Mi volimo reći da su današnje vrijeme i tehnologija krivi za sve. Međutim, naše likovne radionice nam govore da to i nije baš tako jer mi kontinuirano kroz sve ove godine imamo veliki broj polaznika, od djece pa do odraslih ljudi. Tako da zaista mislim da kada ponudite nešto kvalitetno onda postoji i interes – rekla je Mansura Kadrić.

Izložba polaznika likovnih radionica Legata Ekmečić ostaje otovorena narednih 15 dana.

Izdvojeno