bdf.brcko@gmail.com

Stanovnici MZ Brezovo Polje već 25 godina nemaju pitku vodu

Na području mjesne zajednice Brezovo Polje kod Brčkog već dvije decenije nije riješen problem snabdijevanja stanovništva pitkom vodom, tražili su više puta od nadležnih da riješe njihov problem, ali do toga još uvijek nije došlo.

Predsjednik mjesne zajednice Brezovo Bolje Faruk Sejdulahović kaže da voda koju trenutno koriste nije za piće i da bi trebalo što prije da se riješi pitanje pitke vode na ovom području.

„Mi punih 25 godina imamo problem sa pitkom vodom i mi ne možemo više živjeti i čekati da dođe cisterna vode koja se potroši za sat vremena, a ovdje pretežno žive stariji mještani“, istakao je Sejdulahović.

Stanovnici mjesne zajednice Brezovo Polje kažu da se svako snalazi na svoj način, te ističu da nije svako ni u mogućnosti da kupi pitku vodu.

Iz ove mjesne zajednice za kraj podsjećaju da imaju arteški bunar i uređenu vodovodnu mrežu, ali da voda nije ispravna ni hemijski ni bakteriološki, te se nadaju da će nadležni uslišiti njihove potrebe, odnosno da imaju pitku vodu u svojoj mjesnoj zajednici koja broji oko 600 stanovnika.

 

 

(radiobrcko.ba)

 

 

Izdvojeno