bdf.brcko@gmail.com

KO SU SVE SA-UČESNICI U DODJELI KORUPTIVNIH GRANTOVA U DISTRIKTU?

Riječ ”palamudi” je izvedeni glagol od ”palamuditi”, a na grčkom to u stvari znači ”odvratan zadah iz usta”. Stoga bi se to u prenesenom značenju odnosilo na osobe koje filozifiraju u prazno, jer takva priča podsjeća na loš zadah iz usta, onoga ko priča nepotrebne stvari.

Palamuditi – definicija – isprazno govoriti, dosađivati uzaludnim pričama, gnjaviti razgovorom, mudrovati, mudrijašiti, filozofirati.

Osoba koja ”mlati praznu slamu” odnosno filozofira, i ne daje poentu, kažemo da ”palamudi”. Ta osoba aktivno lupeta gluposti bez nekog određenog čvrstog i stabilnog stava.

Jedan od narodnih poslanika iskoristio je ovu riječ da onako narodski opiše dešavanja u brčanskom parlamentu. Baš netom prije nego što će brčansko tužilaštvo objaviti jednu od najobimnijih optužnica od kako je nastao distrikt.

Da lopovluk ne poznaje nacionalno ni vjersko opredjeljenje možete provjeriti u registru udruženja koji se vodi kod brčanskog suda (dostupno bilo kome u dva klika rekli bi). Imate podatke o osnivaču, upravnom odboru, kapitalu itd.

Neće vjerovati kad pročitate imena. Sama krema brčanskog podzemlja.

 https://bizreg.pravosudje.ba 

Proguglajte npr. CENTAR DEMOKRATIJE, SPORTAŠ, CENTAR ZA TURIZAM I KULTURU pa se sami uvjerite ko su ti stručnjaci koji se dosjetiše da nas demokratizuju na brčanski način.

Brčanske Vlasti dižu ruke podrške kriminalu i korupciji u Distriktu?

Optužnica protiv M.A. sadrži čak 118 tačaka, a obuhvaćeno je tek nekoliko godina, tokom kojih je optuženi uživao u svim povlasticama „Sportaša“ i „Centra za kulturu i turizam“ (udruženja građana preko kojih je potrošeno preko 200 hiljada KM na lagodan život).

Da su narodni poslanici manje palamudili, razmišljali o tome za koga dižu ruku i daju narodne pare, ovo se možda ne bi ni desilo !?

Nedavno je počeo sudski proces protiv E.R. koji je za oko tri godine uspio preko udruženja građana „Centar demokratije“ da spiska preko 60 hiljada KM narodnih para na lagodan život, sebe i svoje porodice.  

Da su narodni poslanici manje palamudili, razmišljali o tome za koga dižu ruku i daju narodne pare, ovo se možda ne bi ni desilo !?

Odvratan zadah iz usta.   Da li su baš samo ova dva lica odgovorna????

Šta je sa osnivačima, upravnim odborima, narodnim poslanicima !?

Nama ostaje da i dalje slušamo „mlaćenje prazne slame“ i svjedočimo krajnje bezobraznu i drsku krađu narodnih para.  

Odvratan zadah iz usta. Palamuđenje.

 

 

“Nepošteni građanin”

Izdvojeno