bdf.brcko@gmail.com

“Trojka iz bloka” (“Srbi za Srbe”) afirmiše zajedništvo i solidarnost

Humanitarni turnir “Trojka iz bloka” održan je u Brčkom pod pokroviteljstvom predsjednika Skupštine Siniše Milića, a prikupljeni novac biće uplaćen u fond Organizacije “Srbi za Srbe” koja gradi 12 kuća u Srbiji, Srpskoj, FBiH i Crnoj Gori, te prikuplja pomoć za jednu porodicu u Bijeljini.

Milić je istakao da “Trojka iz bloka” ima, ne samo humanitarni, nego i sportski i društveni aspekt, budući da se u okviru ovog turnira prikuplja značajna humanitarna podrška za višečlane porodice u stanju socijalne potrebe.

“Afirmiše se i princip zajedništva i solidarnosti, što su osnovne pretpostavke za bilo koju zajednicu, te sport kao način druženja. Nadam se da ćemo i narednih godina biti domaćini ovakvih manifestacija”, izjavio je novinarima Milić, koji je prvim šutiranjem otvorio trunir.

Milić je pojasnio da je pokroviteljstvo predsjednika Skupštine bio jedan od formalnih uslova da turnir bude održan u ponovljenom zahtjevu organizatora prema policiji.

“Hvala policiji što su tako brzo reagovali na ponovljeni zahtjev i uz pokroviteljstvo predsjednika dali odobrenje da se održi ova manifestacija na trgu”, istakao je Milić.

Miloš Subotić, volonter Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” koja je organizator “Trojke iz bloka” u Brčkom, rekao je da se ova manifestacija u tom gradu održava šestu godinu s ciljem promocije humanosti, zdravlja i sporta.

“I ove godine Brčko je pokazalo da je grad humanosti”, istakao je Subotić i podsjetio da Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” postoji 15 godina i pomaže višečlanim porodicama sa četvoro i više djece širom Srbije, Republike Srpske, Federacije BiH i Crne Gore.

On je pojasnio da im ne pomažu u vidu jednokratne novčane pomoći, nego nastoje da porodicama obezbijede uslove za rad, bavljenje poljoprivredom.

“U zavisnosti od potreba, nabavljamo im, na primjer, traktor, staklenik, stoku”, rekao je Subotić.

On je napomenuo da Organizacija novčanu pomoć prikuplja, kako turnirom “Trojka iz bloka” koji organizuje po gradovima, tako i redovnim uplatama donatora na trajne naloge.

“Svake godine imamo sve više donatora. To su simbolične uplate, ali ako nas ima 3.000-4.000 koji toliko uplaćujemo – onda je to značajna pomoć”, rekao je Subotić.

On je naveo da se na turniru u Brčkom učešće plaćalo pet KM i šutiralo se sa pet pozicija, a pobjednik je kao nagradu dobio pehar, medalju i majicu organizatora.

Prema njegovim riječima, svi koji žele da doniraju novac mogu to da učine i pozivom na humanitarni broj “Srbi za Srbe” 17763 koji je stalno aktivan.

Subotić je istakao da je misija Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” borba protiv bijele kuge, te stoga i pomažu višečlanim porodicama slabijeg imovinskog stanja.

Organizator humanitarnog turnira “Trojka iz bloka”, koji je održan sinoć u Brčkom, bila je Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” u saradnji sa Konzervativnim klubom iz tog grada.

 

 

Izvor:nezavisne-com

Izdvojeno