bdf.brcko@gmail.com

Dodatna analiza rada dva odjela brčanske Bolnice

Na osnovu zahtjeva građana, odnosno pacijenata koji su nezadovoljni kvalitetom pružene usluge u brčanskoj Bolnici, resorno Odjeljenje Vlade Distrikta, pokrenulo je proces vanredne kontrole, odnosno dodatnog stručnog nadzora u dva slučaja, kako bi eksterna komisija utvrdila eventualne propuste medicinskih radnika u obavljanju svakodnevnih zadataka.

„Vrlo brzo bi komisija sačinjena od eminentnih stručnjaka iz Univerzitetskih kliničkih centara Sarajeva i Banja Luke, trebala stići u Distrikt da procjeni, prvo kvalitet rada unutar Odjeljenja ginekologije i akušerstva“, istakao je šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge Sead Šadić.

Kad je riječ o drugom pismenom zahtjevu, on se odnosi na Odjeljenje hirurgije, odsjek Ortopedija.

„Konkretno je riječ o pritužbi na uspostavljanje medicinske dijagnostike, te operativnog i postoperativnog postupka kod operacije kuka, jednog od pacijenata brčanske Bolnice“, precizirao je Šadić.

Prije samog dolaska komisije neophodno je pripremiti odnosno osigurati na uvid svu relevantnu medicinsku dokumentaciju u vezi sa navedenim.

„Na nama, odnosno menadžmentu Bolnice, te šefovima pomenutih bolničkih odjeljenja i odsjeka je da blagovremenom pripremom neophodne dokumentacije stvorimo optimalne predusove za kvalitetan rad ekspertske komisije. Tek po okončanju njenog rada znaćemo eventualno treba li i u kom pravcu djelovati“, zaključio je šef Odjeljenja za zdravstvo i ostale usluge brčanske Vlade magistar Sead Šadić.

 

Izvor: RBDBiH

Izdvojeno