bdf.brcko@gmail.com

Uhapšen zbog pljačke tri brčanske džamije-Bijela, Savska Atik i džamija u Dizdaruši

Policijski službenici Policije Brčko distrikta BiH su u veoma kratkom roku rasvijetlili seriju teških krađa koje su izvršene u proteklih par dana na štetu Islamske zajednice Brčko u tri džamije u Brčko distriktu BiH (Bijela, Savska Atik i džamija u Dizdaruši), te pronašli i slobode lišili jedno lice za koje postoji osnov sumnje da je počinio navedena krivična djela.

O navedenim događajima Policija Brčko distrikta BiH je obaviještena dana 08. i 10.11.2022. godine od vjerskih službenika navedenih džamija, da je nepoznato lice razbilo i otuđilo kase s novcem, nakon kojih su policijski službenici izvršili uviđaje pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH.

Preduzimanjem operativno taktičkih mjera i radnji policijski službenici su dana 10.11.2022. godine u veoma kratkom roku identifikovali izvršioca predmetnih krivičnih djela, a riječ je o licu inicijala M.F. rođenom 2004. godine iz Brčkog. Navedeno lice je lišeno slobode zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo „Teška krađa“ iz člana 281. stav (2) Krivičnog zakona Brčko distrikta BiH, zbog bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze ili tragove važne za krivični postupak. Kriminalističkom obradom razjašnjene su sve okolnosti izvršenja krivičnih djela i pronađeni određeni predmeti važni za krivični postupak.

Po okončanju i dokumentovanju radnji dokazivanja Policija Brčko distrikta BiH će Tužilaštvu Brčko distrikta BiH podnijeti Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima.

 

 

Izvor: nula 49

Izdvojeno