bdf.brcko@gmail.com

Odjeljenje 9/2 razreda Druge osnovne škole jutros se nije pojavilo na nastavi.

Kvar na sistemu za grijanje u Drugoj osnovnoj školi u Brčkom razlog je što se čitavo odjeljenje 9/2 razreda jutros se nije pojavilo na nastavi.

Problem sa grijanjem je nastao prije 10-tak dana, kada je došlo do pucanja teško pristupačne cijevi između škole i kotlovnice, što je uslovilo da radovi na popravku traju duže nego što je predviđeno.

”Juče u toku puštanja sistema u pogon desila se nova havarija i mi očekujemo da u toku dana ekipe izađu na lice mjesta i da otklone taj kvar kako bi grijanje moglo nesmetano da radi”, rekao je Mario Babić, direktor Druge osnovne škole.

Direktor Babić tvrdi da situacija nije bila toliko alarmantna i da to potvrđuje 250 drugih učenika koji su danas redovno došli na nastavu.

”U pojedinim odjeljenjim bilo je učenika u majicama kratkih rukava. Temperatura u objektu je na granici dozvoljene oko 16-17 stepeni što je predviđeno standardima koji propisuju kolika temperatura bi trebala da bude u učionicama. Nažalost desilo se to što se desilo, nastava će biti nadoknađena u narednom periodu tako da tu neće biti nikakvih problema”, rekao je Babić.

 

Izvor: eBrčko

Izdvojeno