bdf.brcko@gmail.com

Sadaka brčanske Vlade svekolikom pučanstvu

Davno nekada, prije skoro godinu dana, nekoliko političkih partija je pompezno najavilo pomoć Vlade BD svekolikom pučanstvu u vidu subvencije računa za električnu energiju.

Povlačilo se to po vladinim laticama dok nije došao zgodan trenutak, a to se baš nekako poklopilo sa izborima.

Slučajno, sasvim sigurno ne.

Elem, stručnjaci vlade za oblast matematike i ekonomije nadaleko poznati po primjeni operacije LINEARNOG donijeli su odluku da se svim aktivnim brojilima za električnu energiju donira 50-tak markica na računu za septembar 2022.g., izuzev nekoliko visokih dužnosnika. Dakle, nebitno da li vi zarađivali 3-4 hiljade KM, ili pak bili na minimalcu, vlast prema svima sadaku za struju dijeli isto.

Socijalno osjetljivo, društveno odgovorno….mogao bi ovo komotno biti novi moto vladajuće oligarhije za predstojeće pozorišne susrete, satira nam je  ionako svakodnevnica.

U međuvremenu jutros je na vijećnici osvanula zastava EU. Kandidatski status koji će da dobije BIH ne predstavlja ama baš ništa, osim obične šarene laže. Međutim kako su stranačke liste za uhljebljenje sve duže evo prilike za proširenje.

Od proširenja EU nema ništa, to je jasno i pticama na grani, ali je  izgledno da bi uskoro mogli imati proširenje vladinog odjela za EU integracije.

Zna li vi uopšte koliki je doprinos tih stučnjaka ka našem kandidatskom statusu???? Stoga i ne čudi što su potrčali da izvjese zastavu na prozor vijećnice.

Ili se pak u vijećnici proba neka pozorišna predstava???

 

„Nepošteni građanin“

Izdvojeno