bdf.brcko@gmail.com

U Boću upriličen predizborni skup HDZ-a

Hrvatska demokratska zajednica Organizacija za Brčko distrikt (HDZ) danas je, nakon duhovne obnove sa kandidatima sa liste za Opšte izbore 2022. godine, prvim stranačkim skupom u Boću i zvanično započela predizbornu kampanju.

Predsjednik HDZ-a Organizacija za Brčko distrikt doktor Anto Domić obraćajući se prisutnim mještanima Boća, članovima i simpatizerima stranke, pojasnio je koliko su, pored lokalnih, za hrvatski narod bitni i opšti izbori.

„HDZ je svoj program već objavio i on je u biti samo nastavak naših ranijih težnji i nastojanja za punom ravnopravnosti i konstitutivnosti Hrvata u BiH. Ono što nas jako brine jeste nepostojanje razumijevanja za pravične ustavne promjene i Izborni zakon u BiH“, naglasio je dr Domić.

dr Anto Domić

„Naš glavni programski zadatak je nastaviti tražiti kompromise sa svima drugima oko izrade novog Izbornog zakona u kojemu će i Hrvati biti zadovoljni“, rekao je dr Domić.

On je naglasio da je za HDZ jako važno da gospođa Borjana Krišto, kao kandidat HDZ-a za hrvatskog člana Predsjedništva BiH, dobije apsolutnu podršku i da Hrvati dobiju legalnog i legitimnog predstavnika u Predsjedništvu BiH.

Članovima i simpatizerima obratio se i Ivo Filipović kandidat HDZ-a Organizacija za Brčko distrikt za Parlament Federacije BiH koji je poručio da je skupom u Boću iskazano jedinstvo i duh Hrvatskog narodnog sabora.

„Treba da pokažemo apsolutno jedinstvo u BiH i da ovi izbori treba da budu poruka svima koji pokušavaju da kažu da nas nema, da kažem da nas ima ne samo u Hercegovini nego i u Posavini, Tuzlanskom kantonu i drugim mjestima, i nadam se da će se ovakav ambijent održati u cijelom Distriktu“, rekao je Filipović.

Kandidatkinja HDZ-a za Zastupnički dom parlamenta Federacije BiH Delfa Dejanović rekla da joj je posebna čast što je ponovo na listi HDZ-a BiH dodavši da će ako dobije mandat svoju dužnost vršiti u skladu sa ciljevima i pravcem HDZ-a.

Delfa Dejanović

„To je prije svega zaštita vitalnih nacionalnih interesa Hrvata u BiH i uopšte poboljšanje položaja, kako Hrvata, tako i drugih naroda koji žive u BiH“, naglasila je Dejanović.

Mlada članica HDZ-a Tea Ružić kandidatkinja je za Zastupnički dom parlamentarne skupštine BiH i kaže da će se, ako dobije mandat na ovim izborima, boriti da se osigura egzistencija i sigurnost svakoj mladoj majci kako bi kroz nju osjetila potrebu da postane majka.

Tea Ružić

„Zadovoljstvo mi je vidjeti mnogo ljudi ovdje u Boću koji su prepoznali trenutak i zajedništvo koje za ove Opšte izbore nudi Hrvatski narodni Sabor“, naglasila je Ružić.

Svi kandidati za opšte izbore ispred HDZ-a koji su se danas obratili prisutnima u Boću poslali su jasnu poruku da je suština bavljenja politikom rad za opšte dobro.

Izdvojeno