bdf.brcko@gmail.com

Na humanitarnom turniru “Trojka iz bloka” u Brčkom prikupljeno 4.500 KM

Na humanitarno-sportskoj manifestaciji “Trojka iz bloka”, koju su u Brčkom organizovali članovi Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”, prikupljeno je oko 4.500 KM za pomoć višečlanim porodicama širom srpskih zemalja.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Siniša Milić, koji je otvorio manifestaciju, rekao je Srni da se Brčko uvijek odazivalo ovoj akciji, koja predstavlja kulturni pokret u čijem centru je čovjekoljublje.

Miloš Subotić, član Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” iz Brčkog, rekao je da je novac prikupljen uplatom kotizacije učesnika, donacijama sponzora i dobrovoljnim prilozima građana, te da je turnir u Brčkom održan peti put.

“Riječ je o humanitarnom turniru u šutiranju trojki. Šutira se 15 trojki, po pet sa tri pozicije. Kotizacija je simbolična i iznosi pet KM”, pojasnio je Subotić.

Subotić je napomenuo da je “Srbi za Srbe” najveća humanitarna organizacija u regionu, koja je od osnivanja do danas prikupila devet miliona evra za pomoć višečlanim porodicama širom srpskih zemalja.

“Trojka iz bloka” održana je sinoć na Trgu mladih u Brčkom, a učestvovalo je 108 takmičara iz Brčkog i drugih gradova i opština.

Šampion u šutiranju trojki ove godine je Milan Hajder, drugo mjesto osvojio je Vladimir Nikić, dok je treće mjesto pripalo Damjanu Mariću, svi su iz Brčkog.

 

Izvor: glassrpske.com

Izdvojeno